Erdoğan istedi, İBB Rotterdam'la kardeşliğe son verdi

Erdoğan'ın çıkışının ardından İBB harekete geçti. AK Parti, CHP ve MHP'nin teklifiyle Roterdam'la İstanbul arasında imzalanan kardeş şehir protokolü iptal edildi.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'la Rotterdam arasındaki kardeş şehirlik akdinin bozulması talimatını verdiğini açıklamasının ardandan İstanbul Büyükşehir (İBB) Belediye Meclisi, haberekete geçti.

Erdoğan, bugünkü Afyonkarahisar mitinginde İstanbul’la Rotterdam’ın kardeş şehirliğinin sona ereceğini açaklarken şöyle demişti: “Ve Rotterdam’ın belediye başkanı, İstanbul ile kardeş şehirlermiş. Dedim hemen İstanbul Belediye Başkanımıza söyleyelim, bunlarla kardeşlik akdini bozsun. Bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil.”

Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından, konu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi toplantısında konuşuldu.

ÜÇ PARTİNİN ORTAK TEKLİFİ

Rotterdam ile imzalanan "Kardeş Şehir" protokolünün iptaline ilişkin, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Temel Başalan, CHP Meclis Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülseven, MHP'li Meclis Üyesi Muharrem Yaman ve Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi'nin imzasını taşıyan teklif gündeme alındı.

Erdoğan 'kardeşliğe' son verdi

Teklifte, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik gerginliğe vurgu yapılarak, Rotterdam'la imzalanan "Kardeş Şehir" protokolünün iptal edilmesi istendi.

Daha sonra oylamaya sunulan teklif, oy birliğiyle kabul edilerek, İstanbul ile Rotterdam arasındaki "Kardeş Şehir" protokolüne son verildi. (HABER MERKEZİ)