Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesinde 'koltuk' tartışması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu ile görüştü. Karamollaoğlu'nun Erdoğan'ın yanındaki koltuğa değil, bir boş koltuk bırakılarak kanepeye oturtulması tartışma yarattı.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'yla görüştü. Basına kapalı görüşme, saat 15.00'te başladı. Görüşme 2 saat 20 dakika sürdü. 



'DOSTANE GÜZEL BİR GÖRÜŞME OLDU'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından parti genel merkezinde basın mensuplarına açıklama yaptı. Karamollaoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımıza bir görüşme talebimiz olmuştu. Bugünü randevu verdiler. 2 saat kadar uzunca bir zaman hem ülkemizin hem de dünyanın neredeyse temas etmediğimiz meselesi kalmadı. Bazı noktalarda aynı fikirleri bazı noktalarda da belki farklı fikirleri taşıyoruz; ama çok dostane, güzel bir görüşme oldu. Onun ötesinde de söyleyecek başka bir şey bulamıyorum" ifadelerini kullandı. 

KOLTUK TARTIŞMASI: KAMUOYU TAKDİR EDECEKTİR 

Görüşmeye dair Cumhurbaşkanlığınca paylaşılan fotoğraflarda Karamollaoğlu'nun Erdoğan'ın yanındaki koltuğa değil, bir boş koltuk bırakılarak kanepeye oturtulması sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, Genel Başkan Karamollaoğlu'nun ev sahibinin buyur ettiği yere oturduğuna dikkat çekti, "Bu konuda bir soru sorulacaksa ev sahibine sormak gerek" dedi.

Saadet Partisi'nde bir başka yetkili ise "Burada parti genel başkanlarının görüşmesi söz konusu. Bu anlamda eşit olmalı. Kamuoyu takdir edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Ancak Cumhurbaşkanı aynı gün Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid El-Meşri ile de Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya geldi. Halid El-Meşri'nim de aynı koltukta oturması dikkat çekti.

COVID NEDENİYLE MESAFE İDDİASI

Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanının kabullerinde PCR testi yaptırmamış konuk araya mesafe konularak kabul ediliyor. Saadet Partisi yetkilileri mesafeli oturmanın nedeni Covid-19 salgını ise bu durumda da arada boş sandalye bırakılmaması gerektiğine dikkat çekiyor.