Erdoğan: Kudüs'un statüsünün değişmesi infial yaratır

Ürdün Kralı II. Abdullah'la görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kudüs'ün statüsü konusunda atılacak yanlış adım İslam aleminde infiale neden olacaktır. Bu barış zeminini dinamitleyecek. Yeni çalışmaların fitilini ateşleyecektir" dedi.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir araya geldi. İki lider görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan İsrail'in başkenti Tel Aviv'den Kudüs'a taşıma kararına tepki gösterdi. Erdoğan, İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını açıklaması beklenen ABD Başkanı Donald Trump'a da seslendi.

Erdoğan, şunları söyledi: "Kardeişm Kral Abdullah ile bölgemizdeki güncel gelişmeleri ele aldık. En önemli başlık Kudüs'teki gelişmelerdi. Kudüs'ün kutsiyetinin ve tarihi muhafızası konusunda Ürdün'le aynı düşüncedeyiz. Kudüs'ün statüsü konusunda atılacak yanlış adım İslam aleminde infiale neden olacaktır. Bu barış zeminini dinamitleyecek. Yeni çalışmaların fitilini ateşleyecektir.

Bölgemizin huzur barış vegüvenliği iç politik hesaplara kurban edilemez."

'TERÖR ÖRGÜTLERİNİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRER'

Cumhurbaşkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ortadoğu'daki istikarar için yegane yol bağımsız bir Filistin'in başkenti Doğu Kudüs olacak şekilde vücut bulmasıdır. 13 Aralık'ta liderler toplantısı yapılacak, bir sonuç bildirgesini oradan dünyaya açıklayacağız. İslam dünyasının Kudüs için bir ve beraber hareket etmesi önemlidir.  Buradan tüm dünyaya şu çağrıyı yapmak istiyorum; BM kararlarıyla Kudüs'ün hukuki statüsünü değiştirecek kararlardan uzak durulmalıdır. Böyle bir adım terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürecektir."

KRAL ABDULLAH: ENDİŞELERİMİZİ AMERİKAN BAŞKANINA İLETTİM

Erdoğan'ın ardından söz alan Kral Abdullah ise şöyle konuştu: "Bölgede karşı karşıya olduğumuz zorlukları ele aldık. Kudüs önemli husus olarak ortada. Ancak iki devletli çözüm gibi bir alternatif yok. Bütün bölgenin istikrarını bu belirleyecektir. Ben dün Amerikan Başkanı'na da ilettim. Kudüs kararıyla ilgili endişelerimizi dile getirdim. Bizim hızlı çalışmamız gerekiyor. Filistinliler ve İsrailliler arasında bir barış anlaşması imzalanmalı. Bu yaklaşımlar terörle mücadeleye de destek vermiyor. Biz buradaki kutsiyet arz eden makamların koruyucusu konumundayız. Suriye'den de bahsettik. Suriye halkının güvenliği muhafaza edilmeli. İki ülke arasındaki en güçlü ziyaretlerden biri oldu." (HABER MERKEZİ)