Erdoğan: Nasıl yapalım? Burada CHP belediyesi var

Bodrum'da konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tanzim satış noktaları kurulması istendi. Bunun üzerine Erdoğan, "Nasıl yapalım? Şimdi burada CHP belediyesi var. Onlar, bizimle böyle bir yardımlaşmaya, dayanışmaya girmiyor ki. İzmir önce 'evet' dedi sonra vazgeçti" karşılığını verdi.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'da partisinin Bodrum Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, Çırkan Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda toplanan seçmenlere hitap etti.

Bodrum'un "çok çile çektiğini, sıkıntılar yaşadığını, afetlerden afetlere geçtiğini" söyleyen Erdoğan, "Bu yıl Bodrum, maalesef bir garip oldu. Yaz nüfusu iki buçuk milyonu bulan bir Bodrum'a bu, hizmet değildi. Bunu tersine artık çevirmemiz gerekiyor. Bunu tersine çevirmek için, Bodrum'a eser, hizmet, gönül belediyeciliği yakışır. Belediyecilik gönül, aşk işidir. Belediyecilik, dertli insanların işidir" dedi.

'BODRUM'U BU ÇİLEDEN KURTARALIM'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul ile Bodrum'un ilişkileri, irtibatı ne haldedir, bunu sizler de gayet iyi biliyorsunuz. İstiyorum ki artık Bodrum'u bu çileden kurtaralım. Bunun için de ismi gibi temiz, sağlam, güçlü bir adayı bizler size takdim ediyoruz. İşte Tahir... Bodrum'a artık hakikaten bir doktor gerekiyordu ki buraya gerekli müdahale yapılmış olsun. İkinci bir doktoru Muğla'ya, Mehmet Nil Hıdır Bey'i... Onu da Muğla'nın geneline... Tabii ki üçüncü bir doktor da Cumhurbaşkanı olarak biz de Muğla'ya ve Bodrum'a bugüne kadar yapılmayan hizmeti getirelim istiyoruz. Bu birlikteliği sağlamamız lazım."

Erdoğan'dan Alper Taş'a: Evlere şenlik!

'VATANDAŞIMIZA EKONOMİK SUİKAST YAPMAK İSTEDİLER'

Tanzim satış noktalarıyla ilgili eleştirilere yanıt veren Erdoğan, "Şimdi gene kuyruklar var diyorlar. Bay Kemal, bizim kuyruklar yokluk kuyruğu değil, bizimki varlık kuyruğu. Çünkü vatandaşımıza ekonomik suikast yapmak istediler. Siz mi yapmak istiyorsunuz, biz de hemen tanzim satışlarını kurduk. Bizimle anlaşan belediyelere dağıtımını başlattık. Fiyatlar bir anda yarı yarıya indi" diye konuştu.

Alandaki kalabalığın, Bodrum'a da tanzim satış noktalarının kurulmasını istemesi üzerine Erdoğan, "Nasıl yapalım? Şimdi burada CHP belediyesi var. Onlar, bizimle böyle bir yardımlaşmaya, dayanışmaya girmiyor ki. İzmir önce 'evet' dedi sonra vazgeçti" ifadesini kullandı.

'MARİNALARI ARTTIRACAĞIZ'

Bodrum'da marina sayısının arttırılacağını söyleyen Erdoğan, "Artık marinalar bile yetmiyor. Bunlarda yarışın içindeyiz. Bu marinaları da belediyemizle iş birliği halinde artıracağız. Buraların hepsi zaten koy halinde. Her yerde proje çalışmalarını yapıp, marinaları da yapmak suretiyle Yunanistan'a gidecek bütün yatları buraya çekebilecek durumdayız" dedi. (MUĞLA/AA)