Erdoğan: Özhaseki dururken oyunuzu soyadı Yavaş olan birine mi vereceksiniz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzce mitinginde Ankara için de çağrı yaparken "Özhaseki dururken oyunuzu soyadı Yavaş olan birine mi vereceksiniz?" dedi. Herkesin sandığa gitmesini isteyen Erdoğan "Kızgınlık, küskünlük, ders verme hissiyatı başka şeydir, sandıkta milli iradeye sahip çıkmak başka şeydir. İnsanın olduğu her yerde hata da vardır, eksik de vardır, noksan da vardır. Önemli olan bunu düzeltme iradesidir" ifadesini kullandı.

Abone ol

DUVAR - Yerel seçimlere dört gün kala mitinglerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Düzce'de AK Parti adayı Faruk Özlü'ye oy isterken, Ankara için de Mehmet Özhaseki'ye oy verilmesi çağrısı yaptı. Erdoğan, Mehmet Özhaseki ve  CHP adayı Mansur  Yavaş'la ilgili, "Özhaseki dururken oyunuzu soyadı Yavaş olan birine mi vereceksiniz? Durmadan seçim kaybeden birisi. Belediyeciliği bilen birisi değil" ifadesini kullandı.

31 Mart'ın önemine işaret eden Erdoğan, "Bizim demokrasi anlayışımızda sandık namustur" dedi. Erdoğan, AK Parti'den başka partilere geçenlere tepkisini bir kez daha yineledi: "AK Parti'de siyaset yaparken, sırf aday olamadım diye başka yere gitmişsen bunun adı şehrine hizmet davası değil, nefsine hizmet çabasıdır. Bir taraftan dava diyeceksin, öbür taraftan hiç olmayacak bir yerden aday olacaksın. Seni aday yaparken her şey güzeldi, aday yapmayınca ne oldu? Sen ölene kadar aday mı olacaksın?"

'DERS VERME HİSSİYATI BAŞKA...'

Herkesin sandığa gitmesini isteyen Erdoğan, "Kullanılmayan her oy, bu ülkenin ve milletin başına çorap örmek isteyenlerin ekmeğine sürülmüş bir yağ gibidir. Kızgınlık, küskünlük, ders verme hissiyatı başka şeydir, sandıkta milli iradeye sahip çıkmak başka şeydir. İnsanın olduğu her yerde hata da vardır, eksik de vardır, noksan da vardır. Önemli olan bunu düzeltme iradesidir. Biz bu kararlılığa sahibiz" mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki mitinglerinde olduğu gibi HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin konuşmasının yer aldığı videoyu da izleterek, "Buradan Türkiye'ye sesleniyorum, bu adam (Sezai Temelli) Kürt değil. Kürtler üzerinden istismar yapan birisi. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bu adam Kürdistan diyor. Kürdistan'da oylar HDP'ye verilecekmiş.  Batı’da MHP’ye AK Parti’ye oy vermeyeceğiz diyor. Sen kimsin? Pazar günü bunlara bir Osmanlı tokadı vuralım. Dünyanın kaç bucak olduğunu anlasınlar. Kürdistan’ı çok seviyorsa Irak’ın kuzeyinde Kürdistan var defol git oraya. Bu ülkeyi böldürmeyiz" diye konuştu. (DÜZCE/AA)