Erdoğan, Türkiye-Hollanda maçı için Berlin'e gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki bir heyetle birlikte, bu akşam başkent Berlin'de oynanacak Türkiye-Hollanda Euro 2024 çeyrek final maçını izlemek üzere Almanya'ya gitti.

Abone ol

DUVAR -  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı ile Hollanda A Milli Erkek Futbol Takımı arasında oynanacak 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final mücadelesini izlemek üzere Almanya'nın başkenti Berlin'e gitti.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada yarı finale yükselmek için Berlin Olimpiyat Stadı'nda Hollanda ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'na destek vermek amacıyla "TUR" uçağıyla Berlin'e giden Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve diğer ilgililer uğurladı.

AA'nın aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir de Almanya'ya gitti.

ŞUŞA'DAKİ PROGRAMINI İPTAL ETMİŞTİ

Milli futbolcu Merih Demiral'ın salı günü oynanan Avusturya maçındaki gol sevinci sırasında 'bozkurt' işareti yapmasının yarattığı tartışma sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın Şuşa kentinde 6 Temmuz Cumartesi günü düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'ne katılacağı programını iptal ederek, Hollanda maçını izlemek üzere Berlin'e gitme kararı almıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra ise ABD'nin başkenti Washington'da 9-11 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi için ABD'ye gidecek.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)