Erdoğan ziyareti öncesi CHP’de olağanüstü önlem

Erdoğan-Özel görüşmesi öncesi CHP Genel Merkezi’nde hazırlıklar sürüyor. Binada ve bina civarında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Abone ol

ANKARA – Yerel seçimlerin ardından başlayan ‘normalleşme’ görüşmelerinin ikincisi bugün gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e iade-i ziyarette bulunacak ve CHP Genel Merkezi’ne gelecek. Saat 16.00’da başlayacak görüşme 18 yılın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Merkezi’ne gerçekleştireceği ilk ziyaret olacak.

Ziyaretten bir gün önce Cumhurbaşkanlığının protokol ve güvenlikten sorumlu yetkililerinin inceleme yaptığı CHP Genel Merkezi’nde bugünkü hazırlıklar da ziyaretten saatler önce başladı.

ZİYARETE KAPATILACAK, KAPILAR KİTLENECEK

Sabah saatlerinde Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Ankara Emniyeti Güvenlik Şubesi’nin geldiği CHP Genel Merkezi civarında yoğun güvenlik önlemleri alındı. CHP Genel Merkezi’nin çevresinde polis ekipleri görevlendirilirken Cumhurbaşkanı’nın gelmesinden 2 saat önce Genel Merkez’in tüm katlarının ziyaretçilere kapatılacağı ve katlar arası geçiş yapılan kapıların da kilitleneceği öğrenildi.

Genel Merkezin ikinci katında yer alan basın ofisinde çalışan gazeteciler de giriş kattaki konferans salonuna alındı. CHP Genel Merkezi’nin etrafındaki binalara da keskin nişancı polisler yerleştirileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı ziyareti olması sebebiyle CHP Genel Merkezi önündeki bayraklarda da değişiklik yapılmasının planlandığı öğrenildi. Genel Merkez önündeki bayrak direklerinden birine ziyaretin başlamasından 15 dakika önce Cumhurbaşkanlığı forsunun asılacağı ifade edildi.

Erdoğan-Özel görüşmesinde Hakkari’ye kayyım atanması, emekli maaşları, asgari ücret, Adalet Bakanlığı önünde adalet nöbetini sürdüren Emine Şenyaşar’ın talepleri, Osman Kavala ve Gezi tutuklularının hukuki durumu, çiftçilerin ekonomik sorunları gibi konu başlıklarının yer alması bekleniyor.