Erdoğan'dan 'idam' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdam istiyoruz" diye tezahürat yapan kalabalığa seslendi. "Her talebin değerlendirilmesi, demokratik ülkelerde haktır. Bir yerden izin almaya gerek yok” dedi.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halkın "İdam istiyoruz" tezahüratlarına, "Şüphesiz ki her talebin değerlendirilmesi, konuşulması, görüşülmesi demokratik ülkelerde bir haktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine destek vermek için Kısıklı’ya gelen binlerce vatandaşa hitap etti. Sabırsızlıkla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma yapmasını bekleyen halk, "idam istiyoruz" şeklinde slogan attı.

İDAM SLOGANLARINA: 'PARLAMENTODA DEĞERLENDİRİLİR'

Erdoğan, bu olayları TSK içinde azınlık bir grubun yaptığını belirterek, “Bu süreç içerisinde gerçekten bu olaylar Silahlı Kuvvetlerimizin içerisinde bir azınlığı yapmış olduğu eylemlerdir. Yoksa Silahlı Kuvvetlerin kendisi değil. Silahlı Kuvvetlerimizin içinde urdu, şimdi temizleniyor. Yargıya da teşekkür ediyorum. Makamlarına, mevkilerine, rütbelerine bakmadan kim olursa olsun, emniyet teşkilatıyla el ele vermek suretiyle bunları tutukladılar" dedi. Cumhurbaşkanı, idam taleplerine karşılık, "Bunlar parlamento çatısı altında değerlendirilir. Bunun için de bir yerlerden izin almaya gerek yok” dedi.

'REHAVETE KAPILMAYIN'

"O meydanlara çıkışınız her şeyi alt üst etmiştir" diyen Erdoğan, "Rehavet yok ve hafta boyu biz birlikteliğimizi devam ettirmeliyiz. Gerek başbakanımız, gerek hükümetimiz, gerek devletimizin tüm kurumları çalışmalarını sürdürüyor. Polisimiz verdiği şehitlere rağmen dik durdu. Bu silahlı kuvvetler bizimdir. Bu silahlı kuvvetler paralel yapının değildir. Anayasanın amir hükmü gereğince Silahlı Kuvvetlerin Başkomutanıyım. Bunların kurslarına, okullarına çocuklarınızı göndermeyin dedim. 'Devletin okullarında sizlere ücretsiz kurslar hazırlıyorum' dedim. Şu anda binlerce yargı mensubu açığa alındı. HSYK’dan 5 tanesi, AYM’den 2 tanesi şu anda yargı kararlarını süratli bir şekilde veriyor ve bu özgüvenle yarınlara güçlü bir şekilde yürüyeceğiz” dedi.

'BU OLAY ALLAH'IN BİR LÜTFU'

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Şu olay bize Allah’ın büyük bir lütfudur. Kimin ne olduğu çok iyi ortaya çıktı. Bunların üzerine üzerine gitmek suretiyle takipçiyiz. Pensilvanya’daki terörist başını bize teslim ettiklerinden itibaren çok şey değişecek. Bizim stratejik müttefiğimiz olarak, Amerika'nın Pensilvanya’dakini bize teslim etmesi lazım." (DHA)