Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sana postal göndereyim

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Hatay'da askerleri ziyaret edecek olmasını eleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Hayırdır yahu, günaydın. Ne oldu? O zaman yapman gerken bir şey var. Postalın eksikse sana postal da gönderelim. Olur ya, parka falan eksikse onu da gönderelim" dedi. Erdoğan, 'Afrin'i Suriye hükümetine teslim edin' çağrısı yapan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'a ise "Kime teslim edeceğimizi biz biliriz" yanıtını verdi.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert ifadelerle eleştirdi. Adalet Yürüyüşü'nde Kılıçdaroğlu'nu 'terör örgütleriyle kol kola' olmakla suçlayan Erdoğan, "Bunların hesabını sormanın zamanı geliyor" dedi. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un, "TSK, Afrin'i Suriye hükümetine teslim etmeli" açıklaması için "Bu yaklaşım çok yanlış. Biz şu anda Afrin'i kime geri vereceğimizi çok iyi biliyoruz" dedi.

Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

DUYDUM Kİ HATAYA'A GİDİYORMUŞ: Hatay'da askerlerimize destek için sınır karakolumuzu ziyaret ederek Mehmetçiklerimize moral verdik. Bu durum birilerini rahatsız etmiş olmalı ki oraya giden sanatçılarımıza hakaret etmeye kalktılar. Gerek biz, gerekse sanatçılarımız hak ettikleri cevabı kendilerine verdik. Hala nasıl olur da bu ülkenin bir sanatçısı, askerine desteğe giden bir sanatçıya kem söz söyleyebilir. Şahsıma olan hakaretler yine tavan yaptı. Bulunduğumuz makam bu hakaretleri kabul eden bir makam değildir. Bulunduğumuz makam o kişilere akıllarının alacağı şekilde gerektiği cevabı vermesi gereken bir makamdır. Duydum ki Hatay'a gidiyormuş. Hayırdır yahu, günaydın. Ne oldu? O zaman yapman gerken bir şey var. Postalın eksikse sana postal da gönderelim. Olur ya, parka falan eksikse onu da gönderelim. Bu ülkede biz askerimizle doğduk, askerimizle yürüyoruz.

HESAP SORMAYA VAR MIYIZ?: Biz şehitlerimizle beraberiz. Biz Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiz. Bay Kemal ve işbirliği yapan koalisyon ortaklarının böyle bir derdi yok. Onların derdi bu ülkeyi bölmek parçalamak. Hakkari'de miting yaptığında bir tane Türk bayrağı var mıydı? Yenikapı için bize önce hayır dedi, baskılar aldı sonra geleceğine dair haber geldi. Bunları bilmemiz lazım. Bunları milletime anlatayım ki bu adamın ne olduğunu herkes anlasın. Cibiliyetini anlasın. Karakter başka bir meseledir.

HESAP SORMA ZAMANI GELİYOR: Bu davada özellikle devletine darbe yapacak, bu darbeye karşı tavır alma ayrı bir meseledir. Onun öyle bir meselesi yok. Adalet Yürüyüşü yapıyor değil mi? Yanında kimler var? Terör örgütüyle iç içe olanlarla kol kola yürüyüş yapıyor. İşte bunun hesabını sorma zamanı geliyor. Ve sandık önümüze geldiği zaman bunun hesabını sormaya var mıyız? Fakat bu sözle lafla olmuyor, çalışarak olacak. Çalmadık kapı bırakmamaya var mıyız?

NÜKLEER SANTRAL: Salı günü ülkemiz açısından tarihi bir hadiseye şahitlik ettik. Türkiye'de bir ilk, bunu AK Parti iktidarı yapıyor. Mersin Akkuyu'da 60 yıllık rüya olan ilk nükleer güç santralinin temelini Rusya lideri ile attık. 4 etabı olan bu güç santralinin yaptırım bedeli 22 milyar doları bulacak. Akkuyu devreye girdiğinde Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzd 10'unu karşılayacak. Gençlerimiz şu anda Rusya'da eğitim alıyor.

RUSYA: Aynı gün Rusya ile üst düzey işbirliği konseyi toplantımızın 7’incisini gerçekleştirdik. Rusya ile biliyorsunuz enerjiden savunma sanayiine turizmden tarıma kadar çok geniş bir alanda ilişkilerimiz var. Bölgesel meseleleri de ayrıntılı bir şekilde görüştük. Ticaret hacmimiz şu anda Rusya ile 22 milyar doları buldu. Ama bizim hedefimiz 100 milyar dolar.

Erdoğan'dan kürsüde Bakan Yılmaz'a 'deizm' tepkisi

GUTA KATLİAMINI YAPANLARI LANETLİYORUM: Bir gerçeği söylemem lazım. Doğu Guta ve Duma bu katliamı yapanları lanetliyorum. Kimden gelirse gelsin, bu katliamı yapanlar bunun hesabını, bunun bedelini kesinlikle ağır ödeyeceklerdir. Bununla ilgili görüşmelerimizi, çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Dün sayın Putin ile telefon görüşmem oldu, görüşmeler bugün yarın devam edecek.

GABON 3 FETÖ'CÜYÜ TESLİM ETTİ: Gabon 3 tane önemli FETÖ'cüyü ülkemize teslim etti. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız. Kosova'dan 6'sını aldık. Şimdi Gabon'dan 3'ünü aldık. MİT kovalıyor. Şimdi bakalım yenisi nereden çıkacak.

SURİYELİLERE KAFAYI TAKTI: Her defasında ana muhalefetin başındaki zatı kaale almayayım, zırvalarına cevap vermeyeyim diyorum ama bazı konularda bizi harekete geçirmeye mecbur bırakıyor. Geçmişte Suriyeli kardeşlerimiz için kullandığı nefret dilini, bu defa roman kardeşlerimizi tahrik etmek üzere yeniden devreye almış. Suriyeli sayısına ve bunlar için harcanan paraya kafayı taktı. Halbuki ilgili kurumlara sorsa tam sayıyı alabilir. Ey Kemal sen ancak olsa olsa adamlarını Esed’e gönderirsin, en sonunda da sen onun yanına gidersin. Biz nasihat ettik olmadı, olmayınca ilişkilerimizi kestik.  Daha da ileri gidip Suriyeliler için harcanan 31 milyar dolara göz dikecek kadar aç gözlü olduğunu da göstermişti. Harcanan paranın ne anlama geldiğini bilmeden, çiftçiden hastanede tedavi gören vatandaşlara kadar akla hayale gelmeyecek kesimleri üzerimize salmaya çalışması da bir garabetti. Suriyelilere verilen ayda 200-250 liraya dahi tahammül edememiştir. İşsizliğin sebebi oldukları hezeyanını saymıyorum. Şimdi de roman vatandaşlarımız ile Suriyeli sığınmacıları kıyaslayarak tamamı yalan iddialarla karakterini bir kez daha ortaya koymuştur. Yarın bunu izleyecek. Külliyemizi ziyaret edecek roman kardeşlerimizle birlikte bu şahsa hakkettiği cevabı vereceğimize inanıyorum.

CHP'NİN DEVRİ YAKINDA KAPANACAK:  Türk milletinin nevi şahsını oluşturan o çeşitlilik bize mahsustur. Lafa gelince sosyal demokrat olduğunu söyleyen, fakat her tarafından buram buram faşizm akan bu partinin ve başındaki zatın devri inşallah yakında kapanacaktır. Hiç endişe etmeyin.

İSTİSMARDA KİMYASAL KASTRASYON DA UYGULANACAK: Çocuklarımızın istismara uğramasına asla tahammül edemeyiz. Bu konuda yoğun bir çalışma ortaya koyduk. Ortaya istismarın önlenmesi acil eylem planı ortaya çıktı. Kapsamlı hususlar yer alıyor. Kanuni düzenleme de Meclis Başkanlığımıza sunuldu. Çocuklara cinsel istismar suçunun üst sınırı 20 yıldan 40 yıla kadar çıkarılıyor. İstismarın nitelikli olması durumunda ceza müebbet ve ağırlaştırılmış müebbete kadar yükseltilebilecek. Sıkıysa bundan sonra bu yola tevessül etsinler.  Bundan sonra ömürleri bunların cezaevinde geçer ve orada çürürler. Kimyasal kastrasyon da uygulanabilecek. Yayın kısıtlaması veya yayın yasağı konulabilecek. Cinsel suçlar, uyuşturucu imal ve ticaret, müstehcenlik, fuhuş gibi suçlardan mahkum olanların çocukların yoğun olduğu yerlerde çalışmaları yasaklanabilecek. Büyük ilçelerde bir yıl içinde mutlaka çocuk izlem merkezleri kurulacak. Bu amaçla hane ziyaretleri gerçekleştirilecek. Çocuklara yönelik risk haritaları oluşturulacak. Ailelere öğretmenlere ve çocuklara verilecek eğitimlerle bu konuda bilinçlendirme faaliyetleri yürütülecek.