Erdoğan'dan Lozan mesajı: İstiklal destanı tescillendi

Geçen yıl Lozan'ı eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lozan'la İstiklal destanı tescillendi...

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 94. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlandı.

Türkiye'nin günümüzde de beka mücadelesi yürüttüğünü savunan Erdoğan, "Bugün, Cumhuriyetimizin kurucu belgesi olan Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 94. yıldönümünü kutluyoruz. Aziz milletimizin her türlü yokluğa, yoksulluğa ve imkânsızlıklara rağmen yazdığı istiklal destanı, Lozan Antlaşması ile diplomasi ve uluslararası hukuk alanında tescil edilmiştir. Türk Milleti, Lozan Antlaşması ile bu topraklardaki bin yıllık varlığını hedef alan Sevr'i yırtıp atmış, bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Ülkemiz, dün olduğu gibi bugün de varlığına kasteden çeşitli saldırılara karşı bir beka mücadelesi yürütmektedir" dedi.

GEÇEN YIL ELEŞTİRMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen yıl kasım ayında yaptığı açıklamada, Lozan anlaşması için "Burnumuzun dibindeki yerler bizden alındı. Bununla iftihar edenler oldu. Çok başarılı diyenler oldu. Nasıl ya? Elindeki veriyorsun başarılı çıktık diyorsun" demişti.

(HABER MERKEZİ)