Erdoğan'dan sonra Marmaris'e yapılan saldırıyı İngiliz turist anlattı

Askeri darbe girişimi sırasında Marmaris'te bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisi ayrıldıktan sonra kaldığı otelin bombalandığını söylemişti. O sırada yaşananları, İngiliz bir turist BBC'ye anlattı.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimi sırasında bulunduğu Marmaris'te yaşananları İngiliz bir turist anlattı. BBC 5 kanalına konuşan Mike Baddeley, kaldığı otelde 'çok yüksek bir patlama'yla uyandığını ve makinalı tüfek sesi duyduğunu söyledi. Baddeley'nin tanıklığı şöyle:

'PATLAMA SESİYLE UYANDIK'

"Kısmen normal bir saatte yatmıştık. Bir anda çok yüksek bir patlama oldu. Ardından, fiilen başımızın üzerinde uçan bir veya iki helikopterin sesini duyduk. Buna makineli tüfek sesi eşlik ediyordu. Haliyle pencereye koşup dışarı bakmadık, başımızı koruyarak yatakta kaldık. Hava aydınlandığında pencereden baktım, otelin etrafında silahlı, asker görünümlü erkekler vardı. Bu kişiler ateş açmadı."

'OTELDEKi DURUM TUHAF'

Baddeley, otelde kalan yabancı turistlerin uçuşlarını değiştirmek için resepsiyona yığıldığını ama diğer çalışanların 'normal' davrandığını anlattı: "Otelde her şey normal görünüyor. Sanki hiçbir şey olmamış gibi. Tuhaf."