Erdoğan'dan 'Türkkan' açıklaması: Partisinin başındaki hanımefendinin yapması gereken, milletvekilliğine son vermektir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Lütfü Türkkan'ın milletvekilliğine son vermesini istedi.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i Bingöl ziyareti sırasında protesto eden bir kişiye hakaret eden Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan hakkında yorumda bulundu.   

Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen, AK Parti Genişletilmiş 3. Kademe İl Sosyal Politikalar Başkanları Eğitim ve İstişare Toplantısı'na telefonla katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Partili Türkkan hakkında şunları söyledi: "İYİ Parti'den malum bir kişinin, üstelik bir şehit ailesine bu şekilde küfretmesi yenilir, yutulur bir şey değildir. Buna, AK Parti teşkilatı olarak durmadan, duraksamadan gereken dersi vermemiz gerekiyor. AK Parti teşkilatının yanı sıra bütün milletimizin bu ahlaksız, müptezel adama gereken dersi vermesi lazım. Durmadan, duraksamadan vermesi lazım. Bizim değerlerimizde şehidin yeri farklıdır, kadınların yeri çok çok farklıdır. Kalkıp da bir şehidimizin yakınına, bacısına bu şekilde küfretmeyi değerlerimiz itibarıyla asla kabul edemeyiz"

Erdoğan, Akşener'e de seslenerek "Onun partisinin başındaki hanımefendinin de yapması gereken bir şey vardır. Yapması gereken nedir? Sadece görevden almak değil onun milletvekilliğine de son vermektir. Eğer bunu yapamıyorsa bu demektir ki o da ona iştirak ediyor" ifadelerini kullandı.

Türkkan, yaşananların ardından gelen tepkiler üzerine sosyal medyadan yaptığı paylaşımda özür dilemiş ve İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etmişti. Türkkan istifa yazısında da "Meral Akşener'in talebi üzerine" ifadesini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)