Erdoğan'ı kızdıran anketlerdeki sonuç neydi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepki gösterdiği ve 3 ay anket yapılmaması kararına neden olan araştırmalara göre İYİ Parti'nin barajı aştığı iddia ediliyordu.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisi nedeniyle en az 3 ay anket yaptırmama kararı alan AK Parti'deki bu gelişmenin arka planıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. T24'ten Miray Tamer'in haberine göre Erdoğan'ın, "Artık güvenmiyorum, bizi manipüle ediyorlar" dediği anketlerin önemli bir bölümünde AK Parti-MHP ittifakının yüzde 50+1'i yakalayamadığı yolunda tahminlere yer veriliyordu.

Aynı anketlere göre, Devlet Bahçeli'ye bayrak açarak MHP Genel Başkanlığı'na aday olan ancak daha sonra partiden ihraç edilen Meral Akşener'in genel başkanlığında kurulan İYİ Parti'nin barajı aştığı, MHP ile HDP'nin ise yüzde 10'u yakalamakta zorlandığı ifade ediliyordu.

O günlerde Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Henüz seçime girme yeterliği olmayan bir parti şişiriliyor. Bu anket şirketlerini araştırmak lazım. Biz de çok sıkıntılar çektik. Biz, önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben diyerek, önümüze bakmalıyız."

AĞIRDIR: YA BİRİ BARAJI AŞACAK YA DA İKİSİ BİRDEN AŞAMAYACAK

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır ise aynı dönemde verdiği söyleşide AK Parti oylarında ciddi bir erime olduğunu ancak bu oyların henüz herhangi bir partiye kaymadığını belirterek ya İYİ Parti'nin ya MHP'nin barajı aşacağını, ya da ikisinin de baraj altı kalacağı görüşünü dile getirmişti.

HABERİN TAMAMI