Erdoğan'ın doktoru: Özel hastaneler kar hırsıyla besleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel doktoru Prof. Dr. Cevdet Erdöl, yenidoğan skandalında özel hastaneleri suçlayarak, "sağlık sistemimiz ticari kaygılardan arındırılmalıdır" dedi.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel doktoru Prof. Dr. Cevdet Erdöl, 12 bebeğin ölümüne neden olan yenidoğan çetesi skandalına ilişkin özel hastaneleri ve sağlıkta ticarileşmeyi işaret etti.

Özel hastanelerin yüksek maaşlarla doktorları transfer ettiğini belirten Erdöl, "Özel hastanelerin, kamunun sırtındaki yük olmaktan çıkarılması, toplum sağlığı açısından hayati bir gerekliliktir" dedi.

Erdöl, kamu sağlık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek "Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde yaşanan acı olayların bir daha tekrar etmemesi için, sağlık sistemimiz ticari kaygılardan arındırılmalıdır" dedi.

Erdöl, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'TOPLUM SAĞLIĞI AÇISINDAN HAYATİ BİR GEREKLİLİKTİR'

"Özel sektör, kamu hastanelerindeki nitelikli hekimleri yüksek maaşlar ve cazip fırsatlarla transfer etmektedir. Bu durum, 'hekimler yurtdışına gidiyor' söylemleriyle maskeleniyor olsa da asıl mesele, özel hastanelerin kâr hırsı ile besleniyor oluşudur.

Kamu hastanelerinin içini boşaltan bu transferler, özel sektörün yükselen fark ücretleriyle domine edilmektedir.

Özel hastanelerin, kamunun sırtındaki yük olmaktan çıkarılması, toplum sağlığı açısından hayati bir gerekliliktir.

Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde yaşanan acı olayların bir daha tekrar etmemesi için, sağlık sistemimiz ticari kaygılardan arındırılmalıdır. Kamu sağlık sisteminin güçlendirilmesi, toplumsal adaletin sağlanmasının tek yoludur."

(SOSYAL MEDYA)