Erdoğan'ın eski avukatından gazetecilere zincirleme şikayet

Gazeteci Nazan Özcan, Cumhurbaşkanı'nın eski avukatı Mustafa Doğan İnal'ın bir haberden şikayetçi olması nedeniyle emniyette ifade verdi. Özcan, "İfade özgürlüğümüzü kullanmaya devam edeceğiz" dedi.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal, gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın “Cendere” kitabında hakkında yer alan rüşvet iddialarını haberleştirdiği için İleri Haber'den Doğan Ergün ve İzel Sezer'den şikayetçi oldu. İnal'ın şikayeti üzerine Ergün ve Sezer hakkında 11 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

Mustafa Doğan İnal, gazeteciler Ergün ve Sezer'e açılan davayı haberleştirdiği için Bianet'ten de iftira ve hakaret suçlamasıyla şikayetçi oldu.

'SÖZ KONUSU OLAN BİR GAZETECİLİK FAALİYETİ'

Bianet'te 7 Aralık 2021'de yayınlanan haber için yapılan şikayet üzerine eski Bianet Genel Yayın Yönetmeni Nazan Özcan, bugün avukatı Meriç Eyüboğlu ile birlikte emniyette ifade verdi. "Haberde aktarılan tüm hususlar 'iddia' olduğu belirtilerek kaleme alınmıştır" diyen Özcan, emniyet ifadesinde "Dolayısı ile şikayetçinin belirttiği gibi hakaret-iftira niteliği taşımamaktadır, söz konusu olan bir gazetecilik faaliyetidir. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Söyleyeceklerim bunlardan ibarettir" dedi.

'GAZETECİLERİN ÇALIŞMA ŞARTLARININ GELDİĞİ NOKTAYI GÖSTERİYOR'

Mustafa Doğan İnal'ın şikayeti ile ilgili Gazete Duvar'a açıklamalarda bulunan Özcan, "Gazetecilere açılan bir davayı haber yaptığımız için hakkımda kamu davası açılması talebiyle yapılan şikayet, gazetecilerin çalışma şartlarının geldiği noktanın ne kadar vahim olduğunu gösteriyor aslında" diye konuştu.

'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

"Haberin içinde herhangi bir hakaret ve iftira olmadığını şikayetçi kişi de çok iyi biliyor, çünkü kendisi Cumhurbaşkanı'nın eski avukatı" diyen Özcan şunları söyledi:

"Dertleri gerçeklerin ortaya çıkmasını bir şekilde önlemeye çalışmak, bunun farkındayız. Ama gazetecilik tam da gerçekler için çalışır. Biz de bunu yaptık. Ve bilinsin isterim, gazetecilik yapmaya, ifade özgürlüğümüzü kullanmaya devam edeceğiz. Şikayetlere ve davalara rağmen, gazetecilik kazanacak."

KAMU DAVASI AÇILMASINI İSTEMİŞTİ

İnal'ın avukatı tarafından verilen şikayet dilekçesinde, "Şüpheliler tarafından yapılan haber ile Müvekkilim Mustafa Doğan İnal'a karşı hukuka aykırı fiil isnat etmek/sövmek suretiyle TCK'nın 125/1-2-4 maddesinde hükmü bulunan basın yoluyla hakaret suçu işlenerek alenen kişilik hakları ihlal edilmiştir. Müvekkilime karşı işlenen suçlar TCK'nda 125 ve 267. Maddelerinde hüküm altına alınmış, bu suçların basın ve yayın yoluyla işlenmesi durumunda ise nitelikli halleri düzenlenmiştir" denilerek kamu davası açılması talep edilmişti. (HABER MERKEZİ)