Erdoğan'ın eski danışmanı Prof. Dr. İzzet Özgenç: Ex bir milletvekili, kibar bir dille tutuklanacağım uyarısında bulundu

Son dönemde iktidarı eleştiren Erdoğan'ın eski hukuk danışmanı Prof. Dr. İzzet Özgenç, eski bir milletvekilinin kendisine paylaşımlarına devam etmesi halinde tutuklanacağını söylediğini aktardı.

Abone ol

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski hukuk danışmanı Ceza Hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, eski bir AK Partili milletvekili tarafından 'kibar bir dille' tehdit edildiğini duyurdu. 2005'te yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu'nun mimarları arasında gösterilen İzzet Özgenç bir süredir iktidarın uygulamalarını eleştiriyordu. 

'KİBAR BİR DİLLE TUTUKLANACAKSIN DEDİ'

Prof. Dr. İzzet Özgenç, bugün sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımında, "BDDK üyeleri ile arasında sahabet ilişkisi bulunan bir ex Milletvekili, 13 Temmuz günü Ankara Vilayetler Evinde bir nikâh programında karşılaştığımızda, 'kibar' bir dille, bana işbu hesapta yaptığım açıklamalardan vazgeçmediğim takdirde TUTUKLANACAĞIM 'uyarı'sında bulunmuştur!" ifadelerini kullandı.

Özgenç devamında, "Bugünkü mesajlarımın amacı, şikayet etmek değildir. Bu açıklamalarım, Devletin ve özellikle Yargı gücünün işleyişinin Hukuk dışına çıkması durumunda, bundan, sessiz kalmayı tercih etmiş olsalar bile, er veya geç, herkesin etkileneceğine işaret etmek amacını taşımaktadır" ifadesini kullandı.

'NE GEREKİYORSA YAPACAĞIM'

Gazete Duvar'a açıklama yapan Prof. Özgenç, polemiğe girmemek için kendisini uyaran eski AK Partili milletvekilinin ismini açıklamayacağını belirtti.  Prof. Özgenç şunları söyledi: "Gereksiz işlerle uğraşıyoruz. Herkes duyarlı olmalı. Ben bir hukukçuyum. Benim işim devletin ve yargının hukuka uygun hareket etmesini sağlamak. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağım."

MEHMET UÇUM'A TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasından tutuklanan ve 18 yıl hapis cezası alan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’a “hak ihlali” kararı veren AYM üyeleri hakkında 8 Kasım Çarşamba günü suç duyurusunda bulununca yargıda büyük bir kriz ortaya çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski hukuk danışmanı Prof. İzzet Özgenç açık bir mektup yayımladı. AYM'yi eleştiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’a göndermede bulunan Özgenç, Erdoğan'a hitaben yazdığı mektupta şöyle seslenmişti: 

“Hukuki danışmanlık çalışmaları çerçevesindeki yönlendirmeleri dolayısıyla mahcubiyetini gerektiren bir durumun olmadığı ortaya çıkmış bir kişi olarak, etrafınızı saran veya çevrenizde tuttuğunuz ‘hukukçu’ geçinen çakallar yüzünden, somut hukuki sorunlarla ilgili düşüncelerimi size zamanında arz etme ve yönlendirme kabiliyetim ortadan kalkmıştır."

Erdoğan’a seslenen Özgenç, anayasanın, cumhurbaşkanına yüklediği görevi yerine getirmeye çağırmıştı.

SİYASETİN ETKİSİNDEKİ YARGI VE SELAHATTİN DEMİRTAŞ

Özgenç, 14 Haziran'da yine sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın İspanya'da Kobanê davasıyla ilgili ifadelerine değinerek, "Sayın Cumhurbaşkanı dün İspanya’da yaptığı açıklamada Selahattin Demirtaş hakkında verilen mahkûmiyet hükmünün 'haklılığını', onlarca kişinin ölümüne sebebiyet vermekle izah etmeye çalışmıştır. Oysa Demirtaş hakkında insan öldürmekten dolayı mahkûmiyet hükmü kurulmamıştır!" dedi.

Prof. Özgenç, 17 Haziran'da da, "Hukuk Devletinde Yargı, topluma örneklik oluşturan kararlarıyla gündeme gelir. Ancak ülkemizde ise, özellikle siyasetin etkisi altında olmakla, siyasetin etkisi altında karar vermekle toplumun gündemini meşgul etmektedir!" paylaşımı yapmıştı.

.