Erdoğan'lı afişler yaptıran müteahhit 'FETÖ'den tutuklandı

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin olduğu afişler yaptıran müteahhit Halil G. tutuklandı. Halil G.'nin, inşaat şirketini himmet paraları ile kurduğu iddia edildi.

Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan müteahhit Halil G., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Kentin en büyük inşaat firması sahibi olduğu belirtilen müteahhitin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından en işlek caddelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterinin bulunduğu billboarda "Dünya 5'ten büyüktür. Dik dur eğilme. İnanlar seninle" sloganlarını yazarak inşaat reklamı yaptığı belirtildi.

Müteahhit Halil G., FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Halil G.'nin, Fetullah Gülen cemaati üyesi olduğu ve örgüte finansal kaynak sağladığı öne sürüldü. Himmet paraları ile inşaat şirketi kurduğu iddia edilen Halil G.'nin, gözaltına alındıktan sonra kendisine yöneltilen suçlamaları ise reddettiği öğrenildi.

Halil G.'nin, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Şanlıurfa'nın en işlek caddelerine 8 metre genişliğinde 20 metre uzunluğunda billboardlara afişler astırarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Dünya 5'ten büyüktür. Dik dur eğilme. İnanlar seninle" sözlerini ve altına da inşaat şirketinin adını yazdırmıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Halil G., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu. Tutuklanan müteahhidin şirketi ise incelemeye alındı. (ŞANLIURFA/DHA)