Eren Aysan KHK ile açığa alındı

Sivas Katliamı'nda yaşamını yitiren şair Behçet Aysan'ın kızı Eren Aysan açığa alındı. KHK ile açığa alınan Aysan, "Kararı hiçbir şeye bağlayamıyorum. Çünkü roman ve edebi yazılar yazmak, Toplumsal Bellek Platform’nda faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için çabalamak dışında bir etkinliğim yok" dedi.

Abone ol

DUVAR - Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü'nde dramaturg olarak çalışan Eren Aysan, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile açığa alındı.

Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre, Eren Aysan, 667 sayılı KHK kapsamında açığa alındı. Kültür Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından tebliğ edilen evrakta Aysan'ın “Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara mensubiyeti veya iltisakı, yahut bunlarla irtibatı olabileceği yolunda yapılan değerlendirme” sonucu açığa alındığı belirtildi.

Dokuz yıldır DT’de görev yapan Aysan, “Kararı hiçbir şeye bağlayamıyorum. Çünkü roman ve edebi yazılar yazmak, babamın ölümünden sonra da Toplumsal Bellek Platform’nda faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için çabalamak dışında bir etkinliğim yok. Ben de anlamıyorum” dedi.

2 Temmuz 1993'te yaşanan Sivas Katliamı'nda hayatını kaybeden Behçet Aysan'ın kızı olan Eren Aysan, faili meçhul ve siyasi cinayetlerde öldürülenlerin aileleri tarafından kurulan Toplumsal Bellek Platformu’nun üyesi.

“Lalzaman” adlı şiiriyle 2007 yılında Cemal Süreya Şiir Ödülü’nü kazanan Eren Aysan, “Gece Uyurken” adlı romanıyla da 2015 yılında Yunus Nadi Roman Ödülü’ne layık görüldü.