Eren Erdem için tahliye kararı

Eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in tahliyesine karar verildi. Erdem yargılandığı davadan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Abone ol

DUVAR - Eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in infaz süresi dikkate alınarak tahliyesine karar verildi. 8 Ocak'ta tutuklanan Erdem, 16 aydır Silivri Cezaevi’ndeydi.

İstinaf Mahkemesi, "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan CHP Eski Milletvekili Eren Erdem'in tahliyesi yönünde hüküm verdi.

‘ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASINDA EN BÜYÜK ETKEN HALKTIR’

Erdem’in akşam saatlerinde cezaevinden çıkmasını beklediklerini ve bu aşamadan sonra temyiz sürecinin devam ettiğini ifade eden avukatı Onur Cingil tahliye kararının ardından Gazete Duvar’a yaptığı değerlendirmede, “ En başından bu yana hiç tutuklanmaması gerekiyordu. Dosyayı zaten bütün ülke biliyor. Bir siyasi tutsak olarak tutuldu. Bugün çıkmış olması geç gelen adaletin göstergesidir. Bundan dolayı da mutluyuz. İstinaf mahkemesi yasayı günlerdir uygulamadı. Bugün adaletsizlik herkesin dilindeydi ve uygulamak zorunda kaldı. Özgürlüğüne kavuşmasında en büyük etken millettir, halktır. Eğer bugün dışarıya çıkıyorsa halkın dirayetli duruşundan kaynaklanıyor” diye konuştu.

'KAÇMA ŞÜPHESİ NEDENİYLE YENİDEN TUTUKLANMIŞTI'

Kapatılan Karşı gazetesinin genel yayın yönetmeni olan Erdem yargılandığı 12 sanıklı 'FETÖ' davasında, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada iki gün polis karakoluna imza atma şartıyla tahliyesine karar verilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "kaçma şüphesi bulunduğu" gerekçesiyle Erdem’in tahliyesine itiraz etti. İtirazı kabul eden üst mahkeme, Erdem cezaevinden çıkmadan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Bu kararla Eren Erdem’in yeniden tutuklanmasına karar verilmişti. (HABER MERKEZİ)