'Ergenekon sanıkları rehin tutuluyor'

CHP Milletvekili Süha Aldan'a göre Ergenekon sanıklarının beraat etmesi istenmiyor. Aldan, "Ergenekon davasında yargılananların ceza tehdidi ile yaşamaları istenmektedir" dedi.

Abone ol

ANKARA - CHP Muğla Milletvekili ve Meclis Adalet Komisyonu üyesi Süha Aldan, İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon davasına ilişkin yetkisizlik kararının Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu. Ergenekon davasında yargılanan sanıkların bu yolla rehin tutulmak istendiğini iddia eden Aldan, “Ergenekon davasında yargılananların beraat etmesi istenmiyor” diye konuştu.

'CEZA TEHDİDİ İLE YAŞASINLAR İSTENİYOR'

TBMM Adalet Komisyonu’nun CHP’li üyeleri TBMM’de ortak basın toplantısıyla Ergenekon davasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon davasına ilişkin verdiği yetkisizlik kararına ilişkin Aldan’ın değerlendirmesi şöyle:

"4. Ağır ceza Mahkemesi yetkisizlik kararı verdi. Bu karar Ankara’ya gelecek. Bu bir TIR dolusu dosyanın Ankara’ya gelmesi demek. Ankara'daki mahkeme ‘Ben de yetkisizim; sen yetkisizlik kararı veremezsin’ derse reddedilmiş olacak. Dosya bu kez ortada bir yetki uyuşmazlığı olduğundan bölge adliye mahkemesine gidecek. Orası yeniden bir karar verip hangi mahkemenin yetkili olduğu sonucuna varacak. Bu en az bir yıl demektir. Bundan siyaseten bir anlam çıkarmak durumundayız. Birincisi, Ergenekon davasında yargılanan sanıklar rehin altında tutulmak istenmektedir. Beraat etmesi istenmemektedir. Ceza tehdidi ile yaşamaları istenmektedir.”

'BAŞKANLIĞA EN UFAK SEMPATİMİZ OLAMAZ'

Süha Aldan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık konusunda Başbakan'a gönderdiği mesajla ilgili soruya da yanıt verdi. Aldan, Kılıçdaroğlu'nun "AK Parti'nin başkanlık teklifini görmek isteriz" şeklindeki sözlerini, “Başkanlık sistemi konusunda CHP'nin tavrı net" diyerek değerlendirdi. Aldan, "Bizim kesinlikle başkanlık sistemine en ufak bir sempatimiz dahi olamaz. MHP ile AKP arasında bir görüşme trafiği var. Sürekli bir başkanlık sisteminden söz ediliyor. Meclisteki ana muhalefet partisi olarak biz, ne getiriyorlar bunu görmek istiyoruz. Bunu bütün halkımız istiyor" diye konuştu.