Erhan Adem: İktidarın tarımda yarattığı tahribatı onarma şansı kalmadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, “Tarım en acil çözüm bekleyen sorunlarından biri. Artık tarımda sürdürülebilir bir gelecek inşa edecek yeni bir anlayışa ihtiyaç var” dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Tarım ve Ormancılık Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, “Ülkemiz zengin toprakları ve uygun iklim koşullarıyla tarımda büyük bir potansiyele sahipken, son yıllarda uygulanan yanlış politikalar nedeniyle tarım ve hayvancılık sektörü ciddi bir krizle karşı karşıya bırakılmıştır. Tarım sektörünün içinde bulunduğu bu zorlu durum, günümüzün en acil çözüm bekleyen sorunlarından biridir. İktidar partisinin, tarımda yarattığı tahribatı onarma şansı kalmamıştır. Artık tarımda sürdürülebilir bir gelecek inşa edecek yeni bir anlayışa ihtiyaç var” dedi.

Erhan Adem, şunları söyledi:

"Türk Lirası'nın değer kaybı ve stagflasyon süreci, çiftçimizi ve üreticimizi her geçen gün daha fazla zorlamaktadır. Çiftçiler yollara düşmüş, hükümet istifa sloganları ile yurdun her yerinden ses yükseltmeye başlamıştır. Kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm için orta ve uzun vadeli tarım politikalarına acil ihtiyaç vardır. Üretimden ihracata kadar tüm işlemlerde yaşanan riskler karşısında, kapsamlı acil eylem planlarının devreye alınması gerekmektedir.

Tarım, milli güvenlik kadar önemli bir alandır ve bu alana gereken değer verilmediği sürece Türkiye, potansiyelini değerlendiremeyecektir. Çiftçilerimizin korunması ve tarımda sürdürülebilir bir geleceği inşa etmek için birlikte mücadele etme zamanı çoktan geldi."