Erkan Baş paylaştı... AK Partili Güler Bütçe görüşmelerinde söz aldı: Kırkpınar, mesir macunu, Karagöz...
Erkan Baş video paylaşıp ekledi: Bakan’a soru sormak için vekiller 1’er dakika söz alabiliyor. AKP’li vekiller muhalefete söz vermemek adına bu hakkı böyle verimli (!) kullanıyor. Bilinsin istedim.
DUVAR- Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM'deki Bütçe görüşmelerinde yaşanan 'söz alma' krizine ilişkin açıklama yaptı. Sera Kadıgil'in, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın konuşması sırasında "Yalan" ve "Palavra" sözleri geçen şarkıları hoparlör aracılığıyla dinletmesini hatırlatan Baş, "Kürsüde konuşabilmemizin için bir disiplin suçu işlememiz gerekiyordu" dedi.
Erkan Baş, Twitter'dan bir video yayınlayarak şu paylaşımı yaptı: "TBMM’de 'Bütçe görüşmeleri' devam ediyor. Bütçe görüşmelerinde iç tüzük gereği madde bitince Bakan’a soru sormak için vekiller 1’er dakika söz alabiliyor. AKP’li vekiller muhalefete söz vermemek adına bu hakkı böyle verimli (!) kullanıyor. Bilinsin istedim."
AK PARTİLİ GÜLER: TÜRK İSLAM SANATLARINDAN HÜSNÜ HAT SANATI...
Baş'ın paylaştığı video ve Meclis tutanaklarına göre, Bütçe görüşmelerinde söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, şunları söylüyor: "Türk İslam süsleme sanatlarından hüsnühat sanatı UNESCO tarafından insanlığın ortak mirası olarak ilan edildi. Böylece Türkiye'nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne kaydettirdiği unsur sayısı 21’e yükselmiş oldu. Türkiye bugüne kadar Meddahlık Geleneği, Mevlevi Sema Töreni, Âşıklık Geleneği, Nevruz, Karagöz, Geleneksel Sohbet Toplantıları, Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali, Alevi-Bektaşi Ritüeli, Semah, Tören Keşkeği Geleneği, Mesir Macunu Festivali, Türk Kahvesi Kültürü ve Geleneği, Ebru, Geleneksel Çini Ustalığı, İnce Ekmek Yapma ve Paylaşma Kültürü, Bahar Kutlaması, Islık Dili, Dede Korkut Mirası, Halk Masalları, Geleneksel Türk Okçuluğu, geleneksel zekâ ve strateji oyunu: Mangala, Minyatür Sanatı unsurlarını Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne kaydettirdi. Şimdi, sırada çay kültürü, geleneksel Ahlat taş işçiliği, Nasrettin Hoca fıkralarını anlatma geleneği ile ipek böcekçiliği ve dokuma için ipeğin geleneksel üretimi var. Bu dosyalar da 2022 yılı döngüsünde UNESCO tarafından değerlendirilmeye alınacaktır inşallah. (AK Parti sıralarından alkışlar) (HABER MERKEZİ)