Erkan Baş'tan Fahrettin Koca'ya: İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın korona virüsü tedbirlerine aykırı görüntüler sergilenen cenaze törenlerine katılmasına tepki gösterirken, "Özür dileyip aynı şeyi yapıyorsunuz, cenazeye gizli gizli katılıyorsunuz. İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" dedi.

Abone ol

DUVAR - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, TBMM’de haftalık basın toplantısı düzenledi. Baş, katıldığı cenaze töreninde korona virüsü tedbirlerine uyulmamasıyla ilgili görüntü nedeniyle özür dileyen ancak daha sonra da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesinin cenaze töreninde görüntülenenSağlık Bakanı Fahrettin Koca'a yüklendi. 

Hükümetin korona virüsüyle mücadele politikasını eleştiren Baş şöyle konuştu:

“Sağlık Bakanı’na sesleniyorum; yahu siz daha 15-20 gün önce katıldığınız cenazeden sonra ‘Bu kadar kalabalık olacağını öngörmemiştim, özür dilerim’ demediniz mi? Özür dileyip aynı şeyi yapıyorsunuz cenazesine gizli gizli katılıyorsunuz. Sonra aynı şeyi yapmaya hiç mi utanmıyorsunuz? İstifa diye bir kelime var biliyor musunuz? ‘Ben söylediklerimi kendi parti yöneticilerime bile yaptıramıyorum, demek ki beceremiyorum’ diyemiyor musunuz? Ölüyoruz sayın bakan ölüyoruz, sizin basiretsizliğiniz yüzünden ölüyoruz! Bizden utanmıyorsun, hayatını halk için feda eden mesai arkadaşlarından da mı utanmıyorsun. Cenazede, kongrede, hayatın her alanında yaşanan bu eşitsizliğe, bu vurdumduymazlığa, bu adaletsizliğe isyan ediyoruz. Lanet olsun sizin kongrelerinize.” (HABER MERKEZİ)