Erkan Baş'tan 'TİP Kılıçdaroğlu'na destek verecek mi?' sorusuna yanıt: 2018'den ders çıkardık

Erkan Baş: Geçen seçimde yaptığımız hataları yapmayalım, mümkünse bir ortak aday etrafında ilk turda bu işi bitirelim diyoruz. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenleriyle görüşüp değerlendireceğiz...

Abone ol

DUVAR - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, tv100'de yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına katılarak gündemi değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olduğunun ilan edilmesinin ardından tebrik mesajı yayınlayan Baş, "Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyecek misiniz?" sorusuna "Süreci bütün ayrıntılarıyla değerlendireceğiz. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenleriyle toplantı yapacağız. 'İttifak olarak ortak bir tutum alalım' diyeceğiz" yanıtını verdi.

'SÜRECİ SAKİN SAKİN DEĞERLENDİRİRİZ'

"Bizim ittifakımızın hem cumhurbaşkanlığı hem parlamento seçimlerinde ortak bir tutum alması lazım" ifadelerini kullanan Baş, "Emek ve Özgürlük İttifakı bir seçim ittifakı değil. TİP, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ortak bir tutum almasını zorlar" deyip şöyle devam etti: "Vekilliğin ilk 1-2 yılı gezerek, görerek, yurttaşın sözünü dinleyerek, 'neye ihtiyacı var', dinleyerek geçti. Sonra 2,5 yıl önce şunu söyledim; 'Bizim önce kurtuluşa sonra yeniden kuruluşa ihtiyacımız var'. Kurtuluş programı ortaya koymuşuz. Demişiz ki, geçen seçimde yaptığımız hataları yapmayalım, mümkünse bir ortak aday etrafında ilk turda bu işi bitirelim. Bunu belki de ilk söyleyen siyasetçilerden biriyim. 2018'den bir ders çıkardık.

Millet İttifakı adayını belirledi. Bizim bu aşamadan sonra yapmamız gereken bir şey var. Biz önümüzdeki hafta sonu TİP Parti Meclisi, 2 gün Hatay'da toplanacağız. Süreci bütün ayrıntılarıyla değerlendireceğiz. Ondan sonra Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenleriyle toplantı yapacağız. Diyeceğiz ki, ittifakın bütün bileşenleri yan yana gelsin biz ittifak olarak ortak bir tutum alalım. Önümüzdeki 1 hafta içerisinde otururuz, süreci sakin sakin değerlendiririz. 

'ORTAK TUTUMU ZORLARIZ'

"Ana muhalefet olursanız Kemal Kılıçdaroğlu’na mı muhalif olacaksınız?" sorusuna "Evet" yanıtını veren Erkan Baş, "HDP desteklemese de TİP, Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı alabilir mi?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Destekleme ve desteklememe gerekçelerini görmemiz lazım. Bence bizim ittifakımızın hem cumhurbaşkanlığı hem parlamento seçimlerinde ortak bir tutum alması lazım. Emek ve Özgürlük İttifakı bir seçim ittifakı değil. Seçimler öncesi ve sonrasını kapsayan uzun bir mücadele dönemi için bir program etrafında bir araya geldik. Dolayısıyla seçimde ayrı taktikler geliştirebiliriz, farklı tavırlar alabiliriz. Ama mümkün olduğunca Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ortak bir tutum almasını zorlar, Türkiye İşçi Partisi." (HABER MERKEZİ)