Erkek kuaförü veresiye belgelerini açıkladı

Erkek kuaförü Samet Totaş'ın veresiye tıraş olmak isteyenlerden istediği belgeleri dükkanına astı. Totaş'ın istediği şartlar arasında kimlik fotokopisi, 2 adet biyometrik fotoğraf, ikametgah gibi belgeler bulunuyor.

Abone ol

DUVAR - Sivas'ta, erkek kuaförü Samet Totaş'ın veresiye tıraş olmak isteyenler için istediği belgeleri dükkanının camına astı. Totaş, amacının veresiye teklifle gelenleri protesto etmek olduğunu söyledi.

Sivas'ta 10 yıldır erkek kuaförlüğü yapan Samet Totaş, veresiye tıraş olmak isteyenlerden bıktığını söyledi. Bazı müşterileri de ücret ödemeden birkaç kez tıraş olduktan sonra bir daha dükkana uğramaması üzerine Totaş, işyerine "Veresiye için gerekli belgeler" listesi astı.

Samet Totaş, veresiye tıraş olmak isteyenlerden kimlik fotokopisi, en az 3 memur kefil, 2 adet biyometrik fotoğraf, ikametgah belgesi, adına kayıtlı fatura, sabıka kaydı, E sınıfı ehliyet, sigara kullanmadığını gösteren sağlık raporu, maaş bordrosu, kredi kartı olmadığını gösteren yazı ve en yakın merkez cami imamından yeterlilik belgesi istedi.

Samet Totaş, "Gelen veresiye, giden veresiye. Artık bıktım" dedi.

'YAZININ NEDENİ İNSANLARIMIZIN DUYARSIZ DAVRANIŞI'

Listeyle veresiye teklif edenleri protesto etmeyi amaçladığını söyleyen Samet Totaş, belgeleri getiren müşterileri bedava tıraş edeceğini belirtti. Totaş, "Bu yazının sebebi insanlarımızın duyarsız davranışıdır. Sabahları dükkana geliyorum, hiç siftah etmeden veresiye tıraş olup gidiyorlar. Paralarının olmadığını söylemeden tıraş oluyorlar. Öğle oluyor biz yemek paramızı bile çıkarmamış oluyoruz" dedi.

'EVRAKLARI TAMAMLAYANI ÖMÜR BOYU BEDAVA TIRAŞ EDECEĞİM'

Veresiye tekliflerin bıktığını dile getiren Totaş, şunları söyledi:

"Gelen veresiye, giden veresiye. Artık bıktım. O yüzden böyle bir şeye başvurdum. Dükkanıma astığım ilanda veresiye tıraş olmak istiyorlarsa bazı evrakları getirmelerini istedim. Banka yazısı gibi bu evrakları tamamlayıp getirenleri ben ömür boyu bedava tıraş edeceğim. Bu evrakları kimsenin tamamlayacağını sanmıyorum. Biz müşterilerimizi seviyoruz. Bu, kaçak müşteriler için geçerli. Biz bu dünyada en zor mesleklerden birini yapıyoruz. Sabahları erken kalkıyoruz ve akşamları geç kapatıyoruz. Yeri geliyor yemeğimizi yiyemiyoruz, yeri geliyor namazımızı kılamıyoruz. Biz bunları sadece müşterilerimizin memnuniyeti için yapıyoruz. Lütfen kimse veresiye teklif etmesin." (SİVAS/DHA)