Erkek şiddeti tüm ağırlığıyla sürüyor

İstanbul Sözleşmesi tartışmaya açılırken, kadınlara yönelik cinayet ve saldırılar tüm ağırlığıyla sürüyor. Bursa'da Melek D., evli olduğu erkek tarafından 9 yerinden bıçaklandı, durumu ağır. Kocaeli'de ise dün Özlem Güneş evli olduğu erkek tarafından boğularak öldürülmüştü. Güneş'in daha önce defalarca şikayetçi olmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmadığı ortaya çıkmıştı.

Abone ol

DUVAR - Bursa'da, eşi tarafından 9 yerinden bıçaklanan kadın ağır yaralandı.

Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi'nde yaşayan Orhan D. (39) ile eşi Melek D. (37) arasında tartışma çıktı.

Zanlı bu sırada mutfaktan aldığı bıçakla, iki çocuk annesi Melek D'yi vücudunun 9 yerinden bıçakladı.

Çığlıkları duyan komşuların haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, ağır yaralanan Melek D.'yi Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü.

HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Saldırgan ise kaçmak isterken gözaltına alındı.

Melek D'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

GÜNEŞ'İN ŞİKÂYETLERİ SONUÇ VERMEDİ, HAYATTAN KOPARILDI

Kocaeli'de de dün, 39 yaşındaki Özlem Güneş, evli olduğu erkek tarafından boğularak öldürülmüştü.

Özlem Güneş'in daha önce müezzin eşi Zülküf Güneş (40) tarafından birçok kez şiddete uğradığı ve polise başvurarak şikayetçi olduğu öğrenildi. Zülküf Güneş ise ifadesinde, eşinin kendisini boğazından bıçakla yaraladığını öne sürdü.

1 AYDA 560 KADINDAN ŞİDDET BAŞVURUSU

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), ağustos ayında şiddet nedeniyle destek hatlarından ve sosyal medya hesaplarından kendilerine yapılan başvuruları raporlaştırdı. Rapora göre ağustosta 560 kadın (bir önceki aya göre yüzde 33 artış) uğradığı şiddet nedeniyle başvuruda bulunarak destek istedi. Raporda, kadınların başvurduğu kamu kurumlarında en çok hak ihlalinin yaşandığı yer polis merkezleri oldu.

Raporda, kadınların “0212 912 42 43” başvuru hattı, “0505 004 11 98” Whatsapp destek hattı, sosyal medya hesapları, e-mail ve basın yoluyla iletişime geçtiği belirtildi.

(HABER MERKEZİ/AA)