Erkekler dizel kadınlar otomatik araç kiralıyor

Abone ol

Araç kiralama sektörünün önemli oyuncularından Otorento tarafından yayınlanan verilere göre erkekler dizel ve sedan arabaları, kadınlar ise otomatik ve küçük araçları kiralamayı tercih ediyor.

Araç Kiralama Sektöründe Erkeklerin Ağırlığı Devam Ediyor

Otorento’nun yayınladığı verilere göre araç kiralama işlemlerinin %77’si erkekler tarafından gerçekleştiriliyor. Erkek ağırlığının hissedildiği sektörde, önceki yıla göre kadınlarda %3 artış yakalanmış olmasına rağmen erkek kadın dengesi sağlanabilmiş değil. Kadınlar daha çok Bodrum, Dalaman, İzmir ve Antalya gibi tatil yörelerindeki kiralamalarda %40’a yakın bir pay elde edebiliyor. Trabzon, Kayseri ve Gaziantep gibi Anadolu şehirlerinde ise kadınların araç kiralama oranı %10’u geçemiyor.

Araç kiralama sektöründe erkeklerin genelde tercih ettikleri araç kiralama seçenekleri arasında sedan ve dizel araçlar öne çıkıyor. Kadınların tercihinin ise daha çok otomatik ve hatchback araçlardan yana olduğu söylenebilir. Erkeklerin kiraladığı araçların ortalama fiyatları, kadınların kiraladığı araçlardan %12 daha ucuz. Erkekler daha ucuz araçları tercih ederken, kadınların fiyata duyarlılıkları da önemli ölçüde devam ediyor.

Erkekler Daha Uzun Süreli Kiralama Yapıyor

Erkeklerle kadınlar arasında kiralanan gün sayısı açısından da önemli farklar bulunuyor. Erkekler ortalama 8 gün araç kiralarken, kadınların ortalama kiralama gün sayısı 5. Kadınlar daha kısa süreli araç kiralama tercih ediyor. Gün sayıları arasındaki farklarda erkeklerin iş amaçlı uzun süreli kiralamalar yapması, kadınların ise tatil amaçlı araba kiralama işlemi yapması etkili oluyor.

Kadınlar Daha Az Km Yapıyor

Erkekler kilometre sınırı olmayan araçları tercih ediyor. Bunun temel sebebi daha fazla kilometre yapmak istemeleri ve fazla kilometre ücreti ödememek olarak görünüyor. Kadınlar günde 250 kilometre sınırını oldukça yeterli buluyor.

Online Araç Kiralama Talebi Artıyor

Hem telefonla hem de online araç kiralama hizmeti sunan Otorento’nun verilerine göre online araç kiralayanlar 2019 yılında önceki yıla oranla %10 arttı. Her geçen gün telefonla araç kiralayanların oranında azalma gözlemleniyor. Özellikle aylık araç kiralama gibi uzun süreli araç kiralamak isteyenler telefonla kiralama işlemini daha çok tercih ediyor. Online araç kiralama işlemlerinin sürekli bir artış gösterdiği sektörde dijitalleşme gittikçe artan bir önem kazanmaya devam ediyor.

2012 Yılından bu yana sektörde online araç kiralama hizmeti sunan Otorento, Türkiye’nin yerli oto kiralama firmalarını bir araya getiriyor. Müşterilere kaliteli hizmet sunan firmaların uygun fiyatlı araçlarını kiralama imkanı sunuyor. Otorento, kendi verilerinden hareketle sektöre ışık tutan bilgiler paylaşıyor.

İLANDIR.