Erkeklere 'özel' 4 video yayında

"Türkiye’de Erkeklik’ler" serisinin devamı olan dört videoda “Neden erkekler her alanda olduğu gibi medya, siyaset, iş dünyası ve ilişkilerde de egemen?” sorularına yanıt aranıyor.

Abone ol

DUVAR - İletişim uzmanı ve gazeteci Derya Kap, “erkeklik üzerine düşünen ve henüz düşünmemiş olan tüm erkek izleyicilere özel” dört videodan oluşan bir seri hazırladı. Videolar medya, siyaset, iş dünyası ve ilişkilerde “Neden hâlâ erkekler egemen?” ve “Neden erkekler de bu sistemden zarar görüyor?” sorularına erkeklerle birlikte yanıt arıyor. Videolarda röportajlar ağırlıkla erkeklerle yapılıyor ve erkeklere “gelin erkekliği konuşalım ve birlikte düşünelim!” çağrısında bulunuluyor.

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında desteklenen ve "Erkek Medya", "Erkek Siyaset", "Erkek İş Dünyası" ve "İlişkide Erkek" bölümlerinden oluşan videolar, 32 kişi ile yapılan röportajlardan oluşuyor. Her röportaj, “erkeklik” ve “toplumsal cinsiyet” kavramlarını tartışıyor.

NewsLab Turkey desteğiyle 2023’te yayınlanan "Türkiye’de Erkeklik’ler" serisinin devamı olan ve Sivil Düşün tarafından desteklenen dört videoda “Neden erkekler her alanda olduğu gibi medya, siyaset, iş dünyası ve ilişkilerde de egemen?” ve “Neden bu erkekler için sorun olsun?” sorularına yanıt aranıyor. 

Toplumsal cinsiyet eşitliği kavramının çoğunlukla kadın ve LGBTİ+’ların gündemi olarak görülmesinden hareket eden videolarda erkeklik ve cinsiyet eşitsizliğine dair medya, iş dünyası, siyaset ve ilişkilerdeki yansımalar irdeliyor.

(HABER MERKEZİ)