Ermenistan Türkiye'yi suçladı, Azerbaycan yalanladı

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ gerilimi ikinci gününde de devam ederken, Azerbaycan'da kısmi seferberlik ilan edildi. Ermenistan ise Türkiye'yi, Azerbaycan'a sahada savaş uçakları ve askeri uzmanlarla destek sağlamak, Suriye'den Karabağ'a militan taşımakla suçladı. Azerbaycan bu iddiaları yalanladı.

Abone ol

 DUVAR – Azerbaycan ile Ermenistan arasında dün sabaha karşı yeniden alevlenen Dağlık Karabağ gerilimi ikinci gün de devam ediyor. Taraflar cephe hattında bugün yine karşılıklı ateş açarken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kısmi seferberlik ilan etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Aliyev’in ülkede kısmi seferberlik ilan edilmesine yönelik kararname imzaladığı belirtildi. 

'TÜRKİYE SAVAŞÇI GÖTÜRDÜ' İDDİASI

Öte yandan, Türkiye'nin Azerbaycan'a Suriye'den savaşçı götürdüğü iddiası Ermenistan devleti tarafından da dillendirildi. Ermenistan'ın Rusya Büyükelçisi Vardan Toghanyan, Türkiye'nin 'Suriye'nin kuzeyinden yaklaşık 4 bin savaşçıyı Azerbaycan'a götürdüğünü' öne sürdü. Büyükelçi, bu kişilerin Dağlık Karabağ'da savaştığını iddia etti. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı dün gece, bu yönde uluslararası basında çıkan haberlerin araştırıldığını duyurmuştu.

Azerbaycan ise bu iddiayı jet hızıyla yalanladı.

ERMENİSTAN DIŞİŞLERİ: TÜRKİYE SAVAŞ UÇAĞI İLE DESTEK VERİYOR'

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı ise Türkiye'nin gönderdiği askeri uzmanların 'Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile birlikte savaştığını', 'Türkiye'nin Azerbaycan'a insansız hava aracı ve savaş uçağı verdiğini' öne sürdü. 

Azerbaycan bu iddiaları da jet hızıyla yalanladı.

BAKÜ'DEN 'SON UYARI'

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan gerilime dair bu sabah yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun sabah saatlerinden itibaren Terter şehrine ateş açtığı belirtilerek "Ermenistan'ı son kez uyarıyoruz. Biz de önlem almak için karşılık vereceğiz" ifadeleri yer almıştı. Bununla birlikte, Azeri ordusunun Talış köyü etrafındaki bazı alanları Ermenistan güçlerindan aldığı da belirtilmişti.

Azerbaycan meclisi dün de, belirli bölgelerde 'savaş hali' ilan etmişti. Ermenistan da sıkıyönetim ilan ederek yedek askerleri çağırmıştı.

ÇİN VE RUSYA'DAN İTİDAL ÇAĞRISI

Tırmanan kriz nedeniyle taraflara itidal çağrıları da sürüyor. Çin Dışişleri iki ülkeye diyalog ve itidal çağrısı yaparak, 'bölgesel barış ve istikrarın tüm tarafların çıkarına olduğunu' vurguladı. Rusya Dışişleri de taraflara yeniden itidal çağrısı yaptı. (DIŞ HABERLER)