Ermenistan: Erivan'da Bayraktar İHA'sı uçmuyor, hava sahası kapalı

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Erivan üzerinde Bayraktar İHA'larının uçtuğu haberleri hakkında açıklama yaptı: Türk Bayraktar İHA’sının Erivan semalarında uçtuğu söylentileri yalan. Ermeni Hava Kuvvetleri, Rus Hava Kuvvetleri ile birlikte Ermenistan ve Dağlık Karabağ semalarını kapattı, burası uçuşa kapalı bölge.

Abone ol

DUVAR - Ermenistan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ve Dağlık Karabağ üzerinde uçuşa yasak bölge ilan edildiğini açıkladı. Bakanlık Sözcüsü Şuşan Stepanyan, Erivan üzerinde Bayraktar İHA'larının uçtuğuna dair haberler üzerine yaptığı açıklamada, Ermenistan Hava Kuvvetleri ile Rus Hava Kuvvetleri'nin Ermenistan ve Dağlık Karabağ hava sahasını kapattığını belirtti.

'BAYRAKTAR İHA'SI UÇMUYOR'

Sputnik'in aktardığına göre Stepanyan, Facebook’tan yaptığı açıklamada, “Türk Bayraktar İHA’sının Erivan semalarında uçtuğu söylentileri yalan. Ermeni Hava Kuvvetleri, Rus Hava Kuvvetleri ile birlikte Ermenistan ve Dağlık Karabağ semalarını kapattı, burası uçuşa kapalı bölge” ifadelerini kullandı. İddiaların kaynağının araştırıldığını belirten Stepanyan, bölgede sadece belirli askeri uçakların ve önceden bilgi veren sivil uçakların uçabildiğini belirtti.

Dağlık Karabağ'daki çatışmalar, 27 Eylül'de yeniden alevlenmişti. Süreç boyunca defalarca ateşkes kararı alınsa da, çatışmalar durmamıştı. Son olarak da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan 10 Kasım itibariyle Dağlık Karabağ’da çatışmaların durması için bir anlaşma imzaladı.

Anlaşmada Rusya’nın cephe hattı ve Laçin koridoru boyunca, hafif silahlı 1960 asker, 90 zırhlı personel taşıyıcı, 380 otomobil ve özel aracının yer alması öngörülüyor. Türkiye de Azerbaycan topraklarında kurulacak ateşkes denetleme merkezinde yer alacak. (Sputnik)