Ermenistan'da korona virüsü tespit edildi

Ermenistan'da Tahran’dan gelen 29 yaşındaki bir kişide korona virüsü tespit edildi. Tayland'da ise virüs nedeniyle ilk kez bir kişi öldü.

Abone ol

DUVAR - Çin'de ortaya çıkan yeni tür korona virüsü (Covid-19) nedeniyle 2 bin 976'dan fazla kişi öldü, en az 86 bin kişi ise enfekte oldu. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, İran'dan gelen bir yolcuda virüs tespit edildiğini ve bunun ülkede ilk vaka olduğunu duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü virüsün küresel risk seviyesini 'çok yüksek' seviyesine çıkarırken Tayland'da  ise virüs nedeniyle ilk kez bir kişi öldü.

Paşinyan, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, bir süre önce Tahran’dan gelen 29 yaşındaki Ermenistan vatandaşında Kovid-19 tespit edildiğini belirtti. Paşinyan, "Maalesef ilk teyit edilmiş vakayı yaşadık. Virüs tespit edilen kişiyle temas kuran herkesin takibi yapılıyor" ifadesini kullandı.

Tayland'da Hastalık Kontrol Dairesi Genel Müdürü Suwannachai Wattanayingcharoenchai, dang humması nedeniyle hastaneye yatırılan daha sonra aynı zamanda Kovid-19 taşıdığı da tespit edilen erkek hastanın çoklu organ yetmezliğinden vefat ettiğini belirtti.

Tayland'da şimdiye kadar 42 kişide Covid-19 tespit edilmişti. (AA)