Erzurum'da sel: 4 kişi yaralandı, 19 hayvan öldü

Erzurum'un Tekman ilçesinde iki gündür devam eden kuvvetli sağanak nedeniyle oluşan selde 4 kişi yaralandı, tarım arazileri ve evler zarar gördü. Selde 19 hayvan da öldü.

Abone ol

ERZURUM - Erzurum'un Tekman ilçesinde iki gündür devam eden kuvvetli sağanak nedeniyle sel meydana geldi. Dalsöğüt Mahallesi'ndeki selde 4 kişi yaralandı, 4 ev ve 4 ahır zarar gördü, 19 hayvan öldü.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Dalsöğüt Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Çiftçi, hasar tespit çalışmalarının yapıldığını, en kısa zamanda yaraların sarılacağını söyledi.

Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü'nün derede ıslah çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Çiftçi, şöyle devam etti: "4 makine ile derenin hem alt kısmında, hem de üst kısmında ıslah çalışmalarımız devam edecek. Ardından hasar ve zarar tespit çalışmalarımız da devam ediyor. Şu an görebildiğim kadarıyla sel felaketinde 4 ev, 4 ahır zarar görmüş, 19 hayvan da telef olmuştur. En büyük tesellimiz herhangi bir can kaybı olmaması, cana herhangi bir zarar ziyan gelmemesidir. Ben buradan bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah beterinden saklasın. Devlet olarak, yerel yönetimler olarak elimizden geldiği kadar bütün imkânları seferber edeceğiz. En kısa sürede Dalsöğüt Mahallesi’nin yaralarını saracağız."