Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal: Cenazede bile transfer tahtasını soruyorlar

Transfer tahtasını açamayan Erzurumspor'un Başkanı Ahmet Dal, cenaze ortamında bile tahtanın ne zaman açılacağının sorulduğunu söyledi.

Abone ol

Emrullah Bayrak

ERZURUM - Erzurum- Trendyol 1. Lig ekiplerinden Erzurumspor, ilk yarıyı 19 puanla 12. sırada tamamladı. Dadaşlar, 17 maçta 4 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Mavi beyazlı takım, ikinci yarıda ise 3 maçta 7 puan topladı. Ancak takımın bu başarı sevinci yarım kaldı. Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, takımın 3 puanını daha sildi. Böylece Erzurumspor’un silinen puanı 6 oldu. 4,5 milyon euro borcu dolayısıyla transfer tahtasını açamayan Erzurumspor’un cezasına gerekçe olarak bu eksiklerin giderilmemesi gösterildi.

Beş dönemdir transfer yasağı olan Erzurumspor yönetimi, şimdi 4,5 milyon Euro borcu ödeyip transfer tahtasını açmanın yollarını arıyor. 11 Ocak'ta başlayan ikinci transfer dönemi, 9 Şubat'ta sona erecek.

Dün akşam Kardelen TV'de açıklamalarda bulunan Erzurumspor Kulüp Başkanı Ahmet Dal, "Otobüse, uçağa biniyorsunuz, toplu ortamdasınız, bir ziyarettesiniz tahtanın açılıp açılmayacağı soruluyor" dedi. 

'ERZURUMSPOR, BİZİM DEĞİL TÜM ERZURUMLULARIN ORTAK PAYDASIDIR'

Dal, programdaki açıklamasında mevcut takıma, teknik heyette dahil maaş ve prim borcu bulunmadığını söyledi. Bu ekonomik şartlarda bunu başarabilmenin de önemli olduğuna dikkat çeken Dal, "Sadece Antalya kampının takıma maliyeti 2 milyon liraya yakın. Bu çocuklar, paraları ödendiği için oynuyor değil. Bu çocuklar oynuyorlar ve karşılığını alıyorlar. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Onlar üzerine düşeni yapıyor. Son kuruşuna kadar da hak ediyorlar" dedi.

"Mümkün olan en kısa sürede biz tehlikeli bölgeden uzakta, alabildiğimiz kadar puanları alıp rahatlamak istiyoruz" diyen Dal, şöyle devam etti: "Bizim play-off gibi şampiyonluk gibi bu tür şeyleri konuşmamız doğru değil. Ayaklarımızı yere sağlam basmamız lazım. Bir maç kazandığımız zaman play-off konuşuyoruz. Bir maç kaybettiğimiz zaman küme düşmeyi konuşuyoruz. Bu sporda çok kötü bir şey. Bulunduğumuz durumu doğru değerlendirmemiz lazım.

Bulunduğumuz her ortamda taraftarımız bize transfer tahtasını soruyor. Bir cenazeye gidiyorsunuz, cenaze ortamında bile bu soruluyor. Otobüse, uçağa biniyorsunuz, toplu ortamdasınız, bir ziyarettesiniz tahtanın açılıp açılmayacağı soruluyor. Bu konu sürekli bizim gündemimizde.

Bir saniye bile durmadan bu tahtanın açılması lazım. Oldu ki transfer döneminde tahta açılmadı, transfer dönemi bittikten sonra da tahtanın açılması lazım. Çünkü altyapıya da futbolcu alamıyorsunuz. İki sene sonra lisans çıkaramadığınız için sahaya oyuncu çıkaramayacaksınız. Transfer yasağının kaldırılması olmazsa olmaz. Erzurumspor, bizim değil tüm Erzurumluların ortak paydasıdır. Herkesin Erzurumspor için elini taşın altına koyması gerekiyor. Herkes bize tahta açılsın diyor ama işte bir avuç taraftar maçlara geliyor. En azından kale arkası tirübünlerimizin boş olmaması gerekiyor."

'TAKIMIN LOGOSU DEĞİŞECEK'

"Takımın adını değiştirdik. Logomuzu da değiştireceğiz" diyen Dal, önümüzdeki ay stadın ihalesinin yapılacağını belirterek "Biz hem maçın oynanmasını hem de stadın aynı anda yapılmasını istiyoruz. Eğer biz takımı buradan götürüp başka yerde maçları oynatırsak şehirden heyecanı da götürmüş oluruz. Bugün bu stadı doldurmazsak bu işi hızlandıramayız. 2 ile 4 yıl arasında stadın tamamlanması hedefleniyor" diye konuştu.