Esad'dan Avrupa'ya çağrı geldi

Suriye'deki savaşa son vermek için diplomatik hamleler hız kazanırken, Şam'dan Avrupa'ya ambargo çağrısı geldi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, "Sadece terör değil, ambargo nedeniyle kendi ülkelerinde yaşayamıyorlar" dedi.

Abone ol

DUVAR - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Avrupa'ya ülkesine yönelik ambargoyu kaldırma çağrısı yaptı. Esad, Suriyelilerin göç akınına da 'bir yandan Suriye'de terörü destekleyip bir yandan da ambargo koyarak' Avrupa'nın kendisinin yol açtığını' söyledi. Esad, "Teröristleri desteklemeye son vermeliler, birçok Suriyelinin Avrupa'ya gitmesine yol açan ambargoyu kaldırmalılar. Sadece terör değil, ambargo nedeniyle kendi ülkelerinde yaşayamıyorlar" dedi.

İtalyan gazetesi Il Giornale'ye konuşan konuşan Esad, "Evlerinden kaçan Suriyelilere ne demek istersiniz?" sorusuna özetle şu yanıtı verdi:

"Bana onların ne istediğini sorsanız, bir Suriyeli olarak, evlerine dönmek istediklerini söyleyebilirim. Herkes evine dönmek ister. Fakat iki şeye ihtiyaçları var: İstikrar ve güvenlik. aynı zamanda, birçoğu savaş nedeniyle kaybettikleri temel şeylere de ihtiyaç duyuyor. Dolayısıyla, onları Suriye'ye dönmeye davet etmeyeceğim, burası onların ülkesi ve dönmek için davete ihtiyaçları yok. Fakat şunu söylemek isterim ki, Avrupalılar ülkemizde terörü doğrudan veya dolaylı olarak destekleyerek bu sorunu kendileri yarattı, Avrupa'ya Suriyeli akınını kendileri yarattı ve aynı zamanda 'Onları insani bir açıdan destekliyoruz' diyorlar. Suriyelilerin sizin desteğinize sizin ülkenizde ihtiyacı yok, desteğinize kendi ülkelerinde ihtiyaçları var." (Dış Haberler)