'Esad'ın arsasına inşaat yapmak bir zevk'

Paris Belediyesi, Esad'ın arsasını istimlâk edecek. Belediye Başkan Yardımcısına göre Esad'ın toprağına sosyal konut yapmak 'zevki 10'a katlıyor'.

Abone ol

DUVAR- Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın ailesine ait arsayı kamulaştırma kararı alan Paris Belediyesi, bölgeye sosyal konutlar inşa etmeyi planlıyor.

Paris’in meşhur Bois de Boulogne parkı yakınlarında bulunan arsa, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın amcası Rıfat Esad’a ait. Bu arsaya 29 sosyal konut, bir kreş ve 14 park yeri yapmayı hedefleyen Paris Belediyesi’nin tasarısı, gelecek hafta Belediye Meclisi’nde değerlendirilecek.

Rıfat Esad’a ait 780 metrekarelik arsanın istimlâkı için 9,5 milyon euro ayrıldığı ancak paranın mal varlığına el konan Esad’ın hesabına değil, ‘yediemine'' gideceği belirtildi.

Figaro gazetesinin haberine göre, Paris Belediyesi’nin konut yapımından sorumlu Başkan Yardımcısı Ian Brossat, “Bu bir pasta üzerindeki vişne tanesi gibi. Paris’in 16. bölgesinde sosyal konut inşa etmek bir zevk. Sosyal konutu, böyle bir kişiye ait toprakta yapmak ise bu zevki 10’a katlıyor” dedi.

Rıfat Esad'in mal varlığının değerinin 90 milyon euroyu bulduğu tahmin ediliyor. Rıfat Esad'ın Paris ve Lyon kentlerinin pahalı semtlerinde çok sayıda lüks emlak sahibi olduğu biliniyor. (Sputnik)