Eşcinsellerden Sadr'a virüs tepkisi: Bilime bak, işini yap

Irak siyasetinin en etkili isimlerinden biri olan Şii din adamı Mukteda Sadr'ın bilimi reddedip küresel korona virüsü salgınından eşcinsel evlilikleri sorumlu tutması tepki çekti. Sadr'a hem Irak'tan hem de dünya çapından eleştiri yağıyor.

Abone ol

DUVAR - Iraklı din adamı Mukteda Sadr, korona virüsü salgınından dünya çapında eşcinsel evlilikleri yasal hale getiren ülkeleri sorumlu tutunca eleştiri yağmuruna tutuldu. Sadr'a eşcinselleri hedef göstermeyi bırakıp bilimi dikkate alması çağrıları yapılıyor.

SADR NE İDDİA ETTİ?

Sadr, cumartesi günü yaptığı sosyal medya paylaşımında, korona virüsü salgınının en önemli sebeplerinden birinin eşcinsel evliliklerinin yasallaştırılması olduğunu öne sürüp, bu yönde yasalar çıkaran hükümetleri 'derhal' geri adım atmaya çağırdı.

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ: BU YASAYLA GURUR DUYUYORUZ

Sadr'a ilk tepkilerden biri, İngiltere'nin Bağdat Büyükelçisi Stephen Hickey'den geldi. Hickney, "İngiltere, eşit evlilik yasasından gurur duyuyor, bu yasayı değiştirmeyecek. Bunun yerine, korona virüsü ile mücadeleyi kazanmak için tıbbi ve bilimsel tavsiyelere dayanan, daha iyi bir temel için birlikte çalışalım" açıklaması yaptı.

'BİLİNMEYENDEN DUYULAN KORKUYU KULLANIYOR'

Irak'ta eşcinsellerin haklarını savunan IraQueer isimli kuruluşun yöneticisi Amir Ashour da din adamına tepki göstererek, "Bu tür tweetlerin kamuoyunu bilimsel açıdan yanlış yönlendirmekle kalmayıp, eşcinsellere karşı saldırıları artırmak için mevcut durumu bir silaha dönüştürme ve insanların bilinmeyene karşı duyduğu korkuyu kullanma girişimi olduğunu düşünüyoruz" dedi. Ashour, Mukteda Sadr'ın geçmişinde eşcinsellere karşı işkence ve cinayet geçmişi olduğunu da söyledi.

'UTANÇ VERİCİ'

Rasan isimli sivil toplum kuruluşu da, "Iraklı siyasetçiler yine, uluslarını kandırmaya ve sorumluluktan kaçmaya devam ediyor. Mukteda Sadr gibi bir ismin ne olup bittiğinden haberdar olmaması, bunun yerine toplumun dışlanmış bir kesimini Covid-19'un kaynağı olarak suçlaması utanç verici ve şaşırtıcı" dedi.

Sadr'a sosyal medyadan da, bilimsel gerçekleri dikkate alıp önceliğini siyasetin önlem almasına vermesi için çağrı yağıyor. (DIŞ HABERLER)