Esenler'de 4 bina boşaltıldı

İstanbul Esenler'de çöken bir inşaat duvarı mahalleliyi ayağa kaldırdı. Dört bina tedbir amaçlı olarak boşaltıldı, halk sokakta...

Abone ol

DUVAR - Esenler'de gece Gece saat 02.00 sıralarında 908. Sokak'ta bulunan bir inşaatın istinat duvarı henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Yataklarından fırlayan mahalleli durumu önce komşularına daha sonra da polis, zabıta ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ve zabıta ekipleri olayın yaşandığı sokakta bulunan vatandaşlardan bilgi aldı. Zabıta ekipleri yaptığı ilk incelemeler sonunda sokakta bulunan 4 binayı tehlike nedeniyle boşalttı.

'İNŞAAT BAŞLADIĞINDAN BERİ SOKAK DIŞARIDA'

Olayın yaşandığı sokakta oturan Naciye Tonbaş isimli bir kadın, "Bu inşaat başladığından beri bütün sokak dışarıda. Her Pazar günü evdeyim bina gümbür gümbür yerinden oynuyor. Çaydanlık masanın üzerinden gidiyor. Binanın arası açılınca yukarıdan taşlar düşüyor. İmar Müdürlüğü ve zabıtayı arıyoruz, geliyorlar burada hiçbir tehlike yok diyorlar. Kendi mühendislerine söylüyorum, 'bina açılmış' diyorum bana 'Hiçbir şey yok' diyorlar. Bu gece de biz uykudayken çatırtılar olunca komşular haber verdi çıktık dışarıya. Burada 4 bina tehlike altında. İnşaat firmasından yetkililere ulaştık, adam 'ben çalışmama devam edeceğim' diyor. Muhtar bile gelip bakmış 'herhangi bir tehlike yok, oturabilirsiniz' demiş" dedi.

SU BORUSU DA PATLADI

Olayın yaşandığı sokak zabıta ekipleri tarafından şeritlerle kapatılarak önlem alındı. Bu sırada çökmenin meydana geldiği yerde bulunan su borusu patladı. Zabıta ekipleri durumu İSKİ ekiplerine bildirdi. Çökmenin meydana geldiği yerden akan sudan dolayı zaman zaman toprakların inşaat alanına kaydığı görüldü. Olay yerine gelen İSKİ ekipleri daha çok çökme olmasın diye akan suyu keserek önlem aldı. Zabıta ekipleri olay yerine kimseyi yaklaştırmadı. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, mahalleli, zabıta, İSKİ ve itfaiye ekiplerinin olay yerindeki bekleyişi sürüyor. (İSTANBUL/DHA)