Eski AK Partili vekilden Boynukalın'a: Yorumları neden kapadınız?

Ayasofya eski Baş İmamı Boynukalın'ın 23 Nisan paylaşımı, eski AK Parti Milletvekili İncekara'nın tepkisini çekti. İncekara, Boynukalın'a "Yorumları, niye kapadınız hocam" dedi.

Abone ol

DUVAR - Ayasofya eski Baş İmamı Mehmet Boynukalın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. TBMM'nin geçmişte İslami esaslara uygun olarak açıldığını ancak zamanla bu anlayışın terk edildiğini belirten Boynukalın paylaşımında "23 Nisan 1920'de meclisimiz İslami esaslara uygun bir şekilde açılmış, dualar okunmuş ve kurbanlar kesilmişti. Sonradan bu anlayış maalesef terkedildi. İslami bir sistemin dillendirildiği ve milletin ettiği o duaların makes bulması ve o ruhun yeniden canlanması ümidiyle" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI TEPKİ GÖSTERDİ

Yüzlerce kullanıcının tepki göstermesi üzerine Boynukalın, paylaşımını yorumlara kapattı. Bunun üzerine eski AK Parti Milletvekili Halide Özen İncekara da, Boynukalın'a "Yorumları, Niye kapadınız hocam.. İslâmî esaslara uygun derken, bu esaslar nerede yazıyor.. Kurban kesmek mesela? Çok şükür, sadece açılışta değil her meclisin kapısından besmele ile girdim, sırama oturunca kurul başlamadan hayır dualarımı ettim. bunları bir esasa bağlaşmamıştım..." mesajını attı.

Boynukalın, Ayasofya Camii İmamı olarak görev yaparken laikliğin anayasadan çıkarılması talebiyle tartışma yaratmıştı. Bu olayın ardından da görevinden istifa ederek Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki görevine geri döndü. (HABER MERKEZİ)