Eski bakanlık yetkilisinden sokak satıcısına sözlü taciz

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda İsrail ve Filistin dairesi dahil birçok görevde bulunan Stuart Seldowitz'in, sokak satıcısına yaklaşık 2 haftadır sözlü tacizde bulunduğu belirtildi.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı Barack Obama'nın döneminde danışmanlık yapan ve Dışişleri Bakanlığı'nda İsrail ve Filistin dairesi dahil birçok görevde bulunan Stuart Seldowitz'in New York'ta bir sokak satıcısına sözlü tacizde bulundu. Seldowitz'in İslamofobi ve Filistinlilere karşı nefret söylemi içeren sözlü saldırısı sosyal medyada paylaşıldı. 

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Seldowitz'in defalarca standının önüne giderek satıcıyı taciz ettiği kaydedildi. Görüntülerde, Seldowitz'in, satıcının kendisinden kibarca uzaklaşmasını istemesine rağmen "Burada kimse yok. Buraya 'Bu adam Hamas’a inanıyor' diye tabelalar koyacağım" dediği görülüyor. Sözlü saldırının, yaklaşık 2 haftadır devam ettiği belirtiliyor. 

Seldowitz, satıcının "Çocukları siz öldürüyorsunuz, ben değil" sözleri üzerine, "Biz 4 bin Filistinli çocuğu öldürsek ne olur biliyor musun? Bu yeterli olmazdı, bu yeterli olmazdı" dedi. Başka bir görüntüde de telefonla satıcının fotoğrafını çeken Seldowitz, satıcıyı 'Mısır istihbaratının ailesini yakalayıp tırnaklarını sökecek olmasıyla' tehdit ediyor. Videolarda, Seldowitz'in Kuran ve Muhammed peygambere yönelik hakaret içerikli sözleri de duyuluyor. 

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda İsrail ve Filistin dairesi dahil birçok görevde bulunan Seldowitz, ABD'nin eski Başkanı Barack Obama döneminde, Ulusal Güvenlik Konseyi Güney Asya Direktörlüğünü vekaleten yürütmüştü. Öte yandan Seldowitz hakkındaki videoların ortaya çıkmasının ardından, Washington merkezli lobicilik firması "Gotham Government Relations", Seldowitz ile ilişkilerini kesme kararı aldı. (DIŞ HABERLER)