Eski başbakanın evinden 273 milyon dolarlık mücevher çıktı!

Malezya'da eski başbakan Nejip Rezzak'ın kendisi iktidardayken kapattığı ancak seçimleri kaybedince yeniden açılan yolsuzluk soruşturması tam gaz sürüyor. Malezya polisi, Rezzak ve eşine ait evlerden 273 milyon dolarlık mücevher çıktığını açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Malezya'da yolsuzluk suçlamalarının gölgesinde iktidarı yıllar sonra kaybeden eski başbakan Necip Rezzak'ın evinde polis baskınıyla bulunan mücevher, pahalı çanta ve saatlerin değerinin 273 milyon doları bulduğu açıklandı. Malezya polisi, bu miktarın ülke tarihinin en büyük vurgunu olduğunu belirtti.

1400 KOLYE, 423 SAAT, HERMES ÇANTALAR...

Necip Rezzak ve eşi Rosmah Mansor'a ait altı evde, 1400 kolye, 567 el çantası, 423 saat, 2 bin 200 yüzük, 2 bin 800 çift küpe, 1600 broş ve 14 taç bulunduğu açıklandı. Baskınlar, milyarlarca dolarlık yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle 1MDB fonu için açılan soruşturma kapsamında yapılmıştı. Emniyet Müdürü Amar Singh, el konulan malların piyasa değerinin 223 ila 275 milyon dolar arasında olduğunu söyledi.

Bulunan en pahalı parçanın ise 1.6 milyon değerinde bir altın-pırlanta karışımı kolye olduğu belirtildi. Buna göre, evlerde bulunan Hermes marka çantaların değeri 12.7 milyon doları buluyor. Rolex, Richard Mille ve Chopard'ın da aralarında bulunduğu 100 farklı markadan alınmış saatlerin değer ise yaklaşık 19 milyon dolar. El konulan mallar arasında Cartier, Versace ve Dior gibi markaların tasarımı olan tam 274 tane güneş gözlüğü de bulunuyor.

1MDB SKANDALI NEDİR?

Eski başbakanın evlerine yönelik baskınlar, hükümet fonu olan 1MDB'den milyarlarca doların kaybolmasıyla ilgiliydi. Bu fondaki paranın 681 milyonunun Rezzak'ınşahsi hesabına geçirildiği belirtiliyor. Rezzak ise bu suçlamayı reddediyor.

Rezak, kendi başbakanlığı döneminde açılan soruşturmada aklanmıştı ancak bu soruşturmanın göstermelik olduğu inancı baki kalmıştı. Mayıs ayında iktidarı 92 yaşındaki Mahatir Muhammed'e kaybetmesi sonrası Necip Rezak hakkındaki soruşturma yeniden açıldı. Mahatir Muhamed son olarak, eski başbakan hakkında rüşvet, hükümet fonlarından hırsızlık ve dolandırıcılık suçlamalarını içeren, kanıtları sağlam bir soruşturma yürütüldüğünü söyledi. Necip Rezzak'ın kısa süre içinde yakalanması bekleniyor. (Dış Haberler)