Eski eşini 7 yerinden bıçakladı, 9 ayda tahliye oldu

Ankara'da iki çocuğunun gözü önünde Sinem T.'yi 7 yerinden bıçaklayan Sinan Özçelik için 9 ay sonra tahliye kararı verildi. Sinem T. "Beni öldürmesi için mi tahliye ediyorsunuz?" diye sordu.

Abone ol

DUVAR - Ankara'da eski eşi Sinem T.'yi (33) bir parkta çocuklarının gözü önünde 7 yerinden bıçaklayarak ağır yaralayan Sinan Özçelik (41), 9 ay içinde tahliye edildi. Karara itiraz eden ve koruma talebi kabul edilmeyen Sinem T., "Devletime sığınıyorum. Bana 'Tahliye olduktan sonra size bir şey mi yaptı' diyorlar. Bana illa tekrar zarar mı vermesi gerekiyor?" dedi.

Güzellik merkezinde çalışan iki çocuk annesi Sinem T., 2 yıl önce Sinan Özçelik ile şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Özçelik, geçen yıl 24 Ekim'de velayeti eski eşinde olan 11 ve 13 yaşındaki kızlarıyla Çocuk Görüşme Merkezi'nde görüştü.

Özçelik, görüşmenin ardından bir parkta buluştuğu Sinem T. ile çocuklara iyi bakmadığını ve başka erkeklerle görüştüğünü iddia ederek tartıştı. Özçelik, tartışma sırasında aracının bagajında bulunan ekmek bıçağı ile Sinem T.'yi çocuklarının gözü önünde 7 yerinden bıçakladı. Ağır yaralanan Sinem T., 10 gün yoğun bakımda yaşam savaşı verdikten sonra iyileşti. 

Tutuklanan Sinan Özçelik hakkında Ankara 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürmeye teşebbüs', 'Hakaret' ve 'Tehdit' suçlarından müebbet ve farklı sürelerde hapis talebiyle dava açıldı. 12 Temmuz'da görülen 3'üncü duruşmada sanık Özçelik, tutuklu kaldığı 9 aylık süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

'BENİ ÖLDÜRMESİ İÇİN Mİ TAHLİYE EDİYORSUNUZ'

DHA'nın haberine göre Sinem T., avukatı aracılığıyla tahliye kararına itiraz etti. Eski eşinin tekrar kendisine zarar vermesinden korkan Sinem T., polise başvurarak koruma talebinde bulundu. Talebinin kabul edilmediğini söyleyen Sinem T., "Hakim, beni öldürmeye teşebbüsten yargılanan şahsı tahliye etti. Mahkemede bana çok söz hakkı verilmedi. Karşı tarafın avukatı bana şahsın bıçağın sapıyla vurduğunu, bunun öldürmek değil; yaralamak olduğunu, öldürmek istese zaten öldürebileceği şeklinde bir savunma yaptı. Soruşturma aşamasında kızıma yalan ifade verdirmiş babası. Kızım bunu mahkemede söyledi, dikkate almadılar. 'Beni öldürmesi için mi tahliye ediyorsunuz' diye bağırdım. Bana 'İtiraz edersiniz' dediler. Bizi duruşma salonundan çıkardılar. Raporlarım mevcut ve 10 gün yoğun bakımda kaldım. Ölümden döndüm, Rabbim beni 2 evladıma bağışladı. Bıçağın arka sapı bu, 7 tane yarayı nasıl yapsın" diye konuştu.

'YAŞARKEN BENİM YANIMDA OLSUNLAR'

Sinem T., "Devletime sığınıyorum. Bana 'Tahliye olduktan sonra size bir şey mi yaptı' diyorlar. Bana illa tekrar zarar mı vermesi gerekiyor? Hala şahsın ailesi tarafından tehditler alıyorum. Öldükten sonra değil; yaşarken, hayattayken benim yanımda olsunlar" ifadesini kullandı.

(HABER MERKEZİ)