Eski GAL'ci IŞİD'ci çıktı!

İspanya'da eski bir paramiliter örgüt üyesi IŞİD'li olduğu şüphesiyle tutuklandı. Ülkede son bir yılda 173 kişi IŞİD'li olduğu şüphesiyle tutuklandı.

Abone ol

DUVAR - İspanya'da 1980'li yıllarda ETA'yla mücadele etmek için kurulmuş olan yasadışı Anti Terör Kurtuluş Grubu'nun (GAL) eski bir üyesi, "IŞİD propagandası yayma ve intihar saldırısı hazırlığı yapma şüphesi"yle tutuklandı. İspanya polisi tarafından yapılan bir açıklamaya göre tutuklanan eski GAL üyesi geçen yıl içinde çevrim içi ortamda IŞİD'in Avrupa eylemlerini destekleyen mesajlar yayınlamıştı bir toplu ulaşım aracı vasıtasıyla bir intihar saldırısı yapmayı planlıyordu.

Tutuklanan eski GAL üyesinin Afganistan, Suriye ve Filistin'e seyahat ettiği tespit edildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre tutuklanan şüpheli, daha önce İspanya Elit Terörle Mücadele Birimi tarafından Madrid yakınlarındaki Segovia'da gözaltına alınıp sorgulandı.

Tutuklanan eski GAL üyesi bir Fransız sınırına yakın eski bir Bask kasabası olan Irun doğumluydu. İspanya polisi Irun'da IŞİD'e karşı çok sayıda operasyon gerçekleştirdi. Paris saldırılarından sonra İspanya'da 173 kişi IŞİD şüphelisi olduğu şüphesiyle tutuklandı.

'IŞİD üyesi olma şüphesi'yle alınan eski GAL üyesi 1984 yılında bir demiryolu işçisini öldürmekten tutuklanmıştı. Paramiliter bir örgüt olan GAL 1980'lerde ETA'ya karşı gizli savaş yürütmek için devlet tarafından kurulmuştu. GAL, 1983 VE 1987 yılları arasında 28 ETA üyesini öldürmüştü. Örgüt açığa çıkınca da dönemin İçişleri Bakanı adam kaçırmaktan tutuklanmıştı ve çok sayıda üst düzey yönetici cinayetten suçlu bulunmuştu. (Reuters)