Eski istihbarat müdürüne 10 yıl hapis cezası

FETÖ davasında yargılanan eski istihbarat müdürü Mehmet Deniz'e 10 yıl hapis cezası verildi. Aynı davada 3 polis de hapisle cezalandırıldı.

Abone ol

DUVAR - Manisa'da görülen FETÖ davasında, eski İstihbarat Şube Müdürü Mehmet Deniz ile bir polis memuruna 10'ar yıl, 2 eski polis memuruna ise 7 yıl 8 ay 15'er gün hapis cezası verildi.

Eski Manisa İstihbarat Şube Müdürü Mehmet Deniz'in de bulunduğu 2'si tutuklu 5 sanıklı, Manisa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşması görüldü. Bir önceki duruşmada verdiği mütalaayı tekrar eden savcı, sanıkların 4'ünün "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan cezalandırılmasını, 1'inin ise beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Ayşe K.D.'nin beraatına, eski istihbarat müdürü Mehmet Deniz ile polis memuru Rafet Özkan'ın "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 8 yıl 9'ar ay, "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan da 1 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılmalarına ve tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Eski polis memurları Hikmet Dereli ve Birer Koçak'a "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasından 6 yıl 10 ay 15'er gün ve "özel hayatın gizliliğini ihlal"den de 10'ar ay hapis cezası verilmesine hükmetti. (MANİSA/DHA)