Eski kumaşlar çanta, süs eşyası, yatak örtüsü oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği İleri Geri Dönüşüm Atölyesi'nde kadınlar eskiyen kumaşları çanta, süs eşyası, yatak örtüsü gibi ürünlere çeviriyor.

Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi’nin İleri Geri Dönüşüm Atölyesi’ne katılan kadınlar, evlerindeki atık kumaşları dönüştürerek yeni ürünler ortaya çıkarıyor. Eskiyen kumaşları çanta, süs eşyası, yatak örtüsü gibi ürünlere çeviren kadınlar, bu sayede çevreye ve bütçelerine katkıda bulunuyor.

Atölyede gönüllü olarak eğitim veren Hülya Özlük, “Amacımız, eski kumaşlardan yeni ürünler üretmek. Evdeki eski ve atılacak kıyafetlerden değişik ürünler üretmek için çalışıyoruz. Ben de Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi’nde çeşitli kurslara katıldım ve bildiğim şeyleri kadınlara öğretmek istedim. Bize fırsat verdiler ve ekim ayından bu yana burada çalışıyoruz. Kadınlar da çok mutlu, ben de çok mutluyum. Evdeki eski kumaşlardan çanta, nihale, tutacak, yatak örtüsü yapıyoruz. Bildiklerimi buradaki arkadaşlara aktarıyorum. Paylaştıkça mutlu oluyorum” dedi.

'HEM KAZANÇ ELDE ETTİM HEM ARKADAŞ KAZANDIM'

2017’den bu yana geri dönüşümle ilgili değişik kurslara katıldığını ifade eden kursiyer Çiğdem Ceyhan, “İleri Geri Dönüşüm Atölyesi’ne evdeki atık eşyaları değerlendirmek amacıyla katıldım. Burada yaptığım ürünleri kendi sosyal medya hesabımda sergiliyorum. Beğenen arkadaşlarım alıyor. Hem maddi kazanç elde ettim, hem de arkadaş kazandım. Bu kursun olumlu birçok artısını gördüm” diye konuştu.

'ÇÖPE ATMIYORUZ, DÖNÜŞTÜRÜYORUZ'

Atölyeyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından gördüğünü söyleyen kursiyer Seval Kemaller ise “Eski pantolonlardan, eteklerden ürünler yapıyorum. Atık malzemelerden üretim yapmak çok keyifli. Örneğin bana dar gelen bir etekten şu anda çanta yapıyorum. Ürünlerimi çevreme satıyorum. Eski kıyafetleri ya çöpe atıyorduk ya da birine veriyorduk ama şimdi çok keyifli bir çalışmayla başka bir şeye dönüştürüyoruz. Çevremdeki insanlar beğendikçe bana daha çok şevk geliyor” ifadelerini kullandı.