Eski terminal alanı için çağrı: Fuar ve kongre merkezi olsun

Trabzon'da satışa çıkarılan eski otogar alanı için çağrıda bulunan TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tuna, bölgenin fuar ve kongre merkezine dönüştürülmesini talep etti.

Abone ol

TRABZON - Trabzon'a yapılan yeni terminal binasının hizmete açılmasıyla Değirmendere Mahallesi'ndeki eski terminal alanının ne olacağına dair tartışmalar sürüyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin satışa çıkardığı yaklaşık 17 dönümlük alanın kamusal, sosyal alanlar olarak kullanılmasına yönelik Sivil Toplum Kuruluşları ve meslek örgütleri çağrı yapıyor.

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tuna

Geleceği belirsiz olan alan için bir çağrı da Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölge Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tuna'dan geldi. Tuna eski terminal alanının fuar ve kongre merkezine dönüştürülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Eski terminal alanının iyi planlanarak Trabzon için değere dönüştürülmesi gerektiğini kaydeden Tuna, "Turizm alanında her geçen gün kendini geliştiren şehrimiz ve bölgemizin bir fuar ve kongre merkezine ihtiyacı olduğu aşikârdır. Kentimizin turizm kimliği böyle bir yatırımla daha da değer kazanacaktır. Şehrimizin yöneticileri ile turizmciler ile bir masaya oturarak şehrin gelecek vizyonuna dair elzem bir konuya çözüm üretelim" dedi.

'TURİZMDE DAHA ÇOK ADIMIZDAN SÖZ ETTİRİRİZ'

Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve kent için değer üretn tüm kurumları güç birliği yapmaya davet eden Tuna, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eski terminal alanında veya başka bir alanda, bir fuar ve kongre merkezi inşa etmek üzere hep birlikte harekete geçelim. Şehrimizin turizm güçlensin, bölgesel turizmimizin eli güçlensin. Turizmde yükselen yıldız olan Trabzon, böyle bir yatırımla inanın ki bu sektörde adından daha çok söz ettirecektir."