Eski Yargıtay üyesi Sami Sezai Ural'a hapis cezası ve tahliye

Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi, eski Yargıtay üyesi Sami Sezai Ural'a "FETÖ üyeliği" suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, tutuklulukta geçirilen süre ve ceza miktarını dikkate alarak Ural'ın tahliyesine hükmetti.

Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminden sonra meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılandığı davaların duruşmaları görülüyor.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık eski Yargıtay üyesi Sami Sezai Ural ile avukatları katıldı.

Esas hakkındaki savunmasında suçlamaları kabul etmeyen Ural, örgüt üyesi olmadığını öne sürdü. Hakkında delil bulunmadığını savunan Ural, beraatini ve tahliyesini talep etti.

Ural ile avukatlarının savunmasını tamamlaması üzerine duruşmaya ara verildi.

TAHLİYE VE YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi heyetinin oy birliğiyle aldığı karar, Daire Başkanı Burhan Karaloğlu tarafından okundu.

Ural'a, üzerine atılı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçunun sabit olduğu, "kastın yoğunluğu, örgüt içindeki konumu, örgütte kaldığı süre, oluşan zarar ve tehlikenin ağırlığı" gerekçeleriyle 5 yıl hapis cezası verildi.

Terör suçlarında cezanın yarı oranında artırılmasını öngören madde uyarınca ceza 7 yıl 6 aya çıkarıldı. Sanığın duruşmalardaki hal ve tavırları gerekçeleriyle indirim uygulanarak ceza 6 yıl 3 aya indirildi.

Tutuklulukta geçirilen süre ve ceza miktarını dikkate alarak, sanığın tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, Ural hakkında yurt dışına çıkış yasağına da hükmetti. (ANKARA/AA)