Eskişehir’de ‘plaj sezonu’ bayramda açılıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Kentpark içerisinde yer alan yapay plajı 16 Haziran’dan itibaren misafirlerini ağırlayacak.

Abone ol

DUVAR - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin, Eskişehirliler ile turistlerin büyük beğenisini toplayan ve yaz boyunca büyük ilgi gören yapay plajda 2024 yaz sezonu, Kurban Bayramı’nın birinci günü olan 16 Haziran Pazar günü başlıyor. Geçen yaz 22 Haziran’da açılan plajda, gelen yoğun talep üzerine 2024 yaz sezonu bir hafta erken başlayacak.

Tüm hazırlıkların tamamlandığı Kentpark’ta 350 metre uzunluğunda ve olimpik havuzu da bulunan yapay plajda boğulma vakalarına karşı cankurtaranlar da görev yapacak.

Plaj yetkilileri, ilk olarak olimpik havuzun 12 Haziran’da hizmet vermeye başlayacağını belirterek 16 Haziran’da da plajın yaza merhaba diyeceğini kaydettiler.

Yetkililer, 0-6 yaş arası çocuklar için ücretsiz olan plaja giriş ücretinin 190 TL, tesis içerisinde bulunan olimpik havuza ise 0-6 yaş çocuklar ücretsiz, yetişkinler için ise giriş ücretinin 240 TL olduğunu belirtti.