Eskişehir'deki saldırganın avukatı: Nazi sempatizanı olduğu için yaptı

Eskişehir’de miğfer ve maske takıp sokağa inerek bıçakla rastgele insanlara saldıran Arda K’nin savcılık ifadesi tamamlandı. Saldırganın avukatı, Arda K'nin 'Nazi sempatizanı' olduğunu söyledi.

Abone ol

DUVAR - Eskişehir’de miğfer ve maske takan 18 yaşındaki Arda K. Tepebaşı’nda elindeki bıçak ve baltayla insanlara saldırdı. Arda K’nin oynadığı bilgisayar oyunlarından etkilenerek saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürüldü. 

Arda K’nin avukatı Samet Bey, müvekkilinin oyunlardan etkilenmediğini, 'Nazi sempatizanı' olduğunu belirtti. Avukat Samet Bey, sosyal medya ve iletişim kanallarından saldırıyla ilgili yol ve yöntem öğrendiğini ifade ederek, müvekkilinin aynı zamanda akli dengesiyle ilgili de teste tabii tutulacağını, daha önceden adli sicil kaydı olmadığını ifade etti.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü dün gerçekleşen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kafasında kask, yüzünde maske, üzerinde hücum yeleği ve elinde bıçak olan şüpheli Arda K. isimli şahıs, çay bahçesinde oturan 5 şahsı sebepsiz yere bıçaklayarak kaçarken ekiplerimizce yakalanarak etkisiz hale getirilmiş, suç unsuru kesici-delici alet muhafaza altına alınmıştır. Yaralı şahıslar tedavileri için şehirde bulunan Hastanelere sevkleri sağlanmıştır. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir” ifadelerini kullanmıştı.

Saldırı anlarını kaydeden Arda K, gözaltına alındı. Saldırganın karakoldaki ifadesi yaklaşık 5 saat sürdü, ardından savcı karşısına çıktı. Savcılıktaki ifadesinin ardından Arda K. tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheli, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit’ suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. Ayrıca Arda K’nin bağlantılarının olup olmadığı araştırılıyor.

Ne olmuştu?

Eskişehir’de dün 18 yaşındaki Arda K. cami ve çay bahçesinde, elindeki bıçakla rastgele insanlara saldırmıştı. Arda K’nin savaş oyunlarından etkilenerek saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilmişti.18 yaşındaki Arda K., 1’i ağır 5 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.