Euro 2016 finalini neden güveler bastı?

Fransa'yla Portekiz arasında oynan Euro 2016 final maçına, Paris'teki Stade de France'ı güvelerin basması damga vurdu. Oyuncular ve teknik ekibin, sahada uçuşan binlerce güveyi savuşturmaya çalışması sosyal medyanın diline düştü. Peki stadı niçin güve bastı?

Abone ol

DUVAR - EURO 2016 finaline, Portekizli Cristiano Ronaldo'nun sakatlanması kadar sahadaki güve işgali damga vurdu. Oyuncular ve teknik ekip, ısınmak için sahaya çıktıklarında şok geçirdi. Zira Paris'teki Stad de France'ın zeminini binlerce güve basmıştı. Hatta o güvelerden biri, gözyaşları içinde sahadan ayrılmak durumunda kaldığı sırada Ronaldo'nun yüzüne konunca 'meşhur' oldu.

IŞIKLARI AÇIK UNUTMUŞLAR!

Onbinlerce taraftar da güvelerden nasibini alırken, işin sırrını BBC'de sunuculuk yapan eski futbolcu Gary Lineker verdi. Lineker, stad çalışanlarının projektörleri bir gece önce açık bıraktığını, güvelerin bu nedenle stada toplandığını söyledi.

Lineker, "Her yerde güve var, görünüşe göre dün gece ışıkları açık unutmuşlar ve bu durum pek de hoş karşılanmadı. Bu şeylerden burada binlerce var ve sorunu çözmeye çalışıyorlar" dedi. Futbolcuların güveleri 'hakemlere şikayet ettiği' belirtilse de, 'sorun' maçın sonuna kadar çözülemedi.

RONALDO'NUN GÜVESİ

Ronaldo'nun yüzüne konan güveyse, Twitter'da neredeyse maç kadar ilgi çekti. 'Ronaldo'nun güvesi' isimli Twitter hesabı kısa sürede 4 binden fazla takipçi kazandı. Kimlik bilgilerinde 'Sadece 15 dakikalığına meşhur olmak isteyen bir güve' yazılan hesaptan, "Bugün televizyona çıktığıma inanamıyorum" gibi tweetler atılıyor.