EURO 2024'ün en büyüğü bu akşam belli olacak

EURO 2024'ün son maçında İspanya-İngiltere maçının galibi kupayı kaldıracak. Şampiyonun final maçı TSİ 22.00'de başlayacak.

Abone ol

DUVAR- 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) final mücadelesinde bu akşam TSİ 22.00'de İspanya ile İngiltere karşılaşacak.

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final maçında başlama düdüğünü TSİ 22.00'de François Letexier çalacak. Avrupa'nın en büyüğünün belli olacak mücadele TRT 1, TRT Radyo 1 ve TRT'nin dijital platformu tabii'den canlı yayınlanacak.

KARŞILAŞMANIN HAKEMLERİ

Karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonundan hakem François Letexier yönetecek. Letexier'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni yapacak.

İSPANYA TÜM MAÇLARI KAZANARAK FİNALE GELDİ

Luis de la Fuente yönetimindeki İspanya, finale tüm maçlarını kazanarak geldi. İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk'un yer aldığı B Grubu'ndan gol yemeden 3'te 3 yaparak lider çıkan İspanya, son 16 turunda Gürcistan'ı, çeyrek finalde ise uzatmalar sonucunda ev sahibi Almanya'yı eleyerek yarı finalist oldu. İspanyollar yarı finalde de Fransa'yı Lamine Yamal ve Dani Olmo'nun golleriyle 2-1 yenerek adını finale yazdırdı.

İNGİLTERE C GRUBU'NDAN 5 PUANLA LİDER ÇIKMIŞTI

Teknik direktör Gareth Southgate yönetimindeki İngiltere ise Danimarka, Slovenya ve Sırbistan'ın bulunduğu C Grubu'nu 5 puanla lider tamamlayarak son 16 turuna yükseldi.

İngilizler, son 16 turunda elenmenin kıyısından döndü. Slovakya karşısında 90+5. dakikada Jude Bellingham'ın şık golüyle skoru eşitleyen İngiltere, uzatmalarda Harry Kane'in golüyle çeyrek finale çıktı.

İngiltere, çeyrek finalde de normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren maçta İsviçre'yi penaltılarla geçmeyi başardı ve yarı final biletini aldı. İngilizler, yarı finalde de Hollanda'yı 90+1. dakikada Watkins'in attığı golle 2-1 yenerek finalde İspanya'nın rakibi oldu.

İSPANYA'NIN MUHTEMEL FİNAL 11'İ

İspanya'nın İngiltere maçı muhtemel 11'i belli oldu. İspanya'nın İngiltere müsabakasındaki muhtemel 11'i şu şekilde: 

Unai Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Rodri, Fabian Ruiz, Olmo, Yamal, Nico Williams, Morata

İNGİLTERE'NİN MUHTEMEL FİNAL 11'İ

Gareth Southgate yönetimindeki İngiltere'nin İspanya maçı muhtemel ilk 11'i belli oldu. İngiltere'nin İspanya karşısındaki muhtemel 11'i şu şekilde:

Pickford, Walker, Stones, Guehi, Shaw, Rice, Mainoo, Bellingham, Saka, Foden, Kane.

(SPOR SERVİSİ)